CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 24. günü. Yürüyüşün bitmesine 1 gün kala Kılıçdaroğlu Tuzla'daki konaklama alanından tekrar yürüyüşe geçti.Kaynak: Adalet yürüyüşünde 24. gün 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’a varmadan önce dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi:

TEK PANKART: ADALET

“Maltepe’de adalet, demokrasi, yargının bağımsızlığı bağlamında mesajlar vereceğim. Toplumun her kesiminin adalet beklentisi var. Yargı siyasal iktidarın kontrolüne girmiş durumda. Dünya da endişeyle izliyor ‘Türkiye nereye gidecek’ diye. Haksızlığa uğrayan, adalet isteyen herkesin mitinge geleceğini düşünüyorum.

Alana ‘adalet’ dışında pankart alınmayacak. Bu kural diğer sivil toplum örgütlerine ve meslek kuruluşlarına bildirildi. Tek tema adalet olacak. İstanbul’daki bütün siyasal partilerin AKP dahil bütün il başkanları mitinge davet edildi. Dragos’tan miting alanına yaklaşık 3 kilometre tek başıma yürüyeceğim. Elimde sadece adalet pankartı olacak. Selvi Hanım beni alanda bekleyecek.

HAKSIZLIKLARA İSYAN

Daha önce antrenmanlı değildim. Milletvekiliyken hafta sonları bir saat yürüyüş yapardık, grup başkanvekili olduktan sonra o da bitti. Genel başkan olunca hiç fırsat olmadı. Ben şuna inandım; eğer siz bir davaya inanmış ve kafanızda ‘Ben bunu yapacağım’ diye programlamışsanız beden kendisini hazırlıyor. Evet ben İstanbul’a yürüyeceğim. Evet yürüyoruz da. Bir sohbette söylense, ‘Olur mu 450 kilometre yürünür mü’ dersiniz. Demek ki ortam, koşullar, yaşanan haksızlıklar sizi bir anlamda isyan ettiriyor. Bunu bir şekliyle hem Türkiye’ye hem dünyaya duyurmalıydım. Bunu da yürüyerek yaptım.(İHA)