EGE MECLİSİ - 12-13 yaşındaki kız çocuklarının kaçırılmasıyla gündeme gelen ve utanç ilçesi olarak bilinen İzmir Kiraz'da iddiaya göre, şüpheli S Y., arkadaşına borcunu kapatmak için kız kaçırıp, üzerine 4 bin lira para istedi.Anlaşma sonrası Serkan Y., köyden 14 yaşındaki kızı kaçırıp arkadaşı S A.'ya verdi. Küçük kız kaçırıldığını söylemesine rağmen iddiaya göre, şüpheli S A. evine götürdüğü çocuğa tacizde bulunup cinsel ilişkiye girdi. Hayatını şokunu yaşayan küçük kız, evden kaçıp yoldan geçen birine durumu anlatmasıyla kurutuldu.

 Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın’ın hazırladığı iddianameye göre, şüpheli S Y.(23), borcunun bulunduğu Süleyman A.’ya (31), “Sana evleneceğin genç bir kız getireyim, sana olan borcumu sil, karşılığında 4 bin lira para ver bana, bu şekilde anlaşalım’’ dedi. Bu teklife hayır demeyen Süleyman A. ile S Y. anlaştı.

İddiaya göre, anlaşmanın ardından S Y., Kiraz ilçesi Olgunlar Köyü’nde ailesi ile yaşayan, olayın olduğu zaman 14 yaşında olan C.G. isimli kız çocuğunun evinin yakınlarına gidip kaçırmak için beklemeye başladı. Şüpheli S Y., hava kararmasına rağmen evin yakınından ayrılmayarak kaçırmayı planladığı kız çocuğunun evden çıkmasını bekledi. Gece saat 23.00 sıralarında, evden çıkan C.G., evlerinin 50 metre yakınındaki tuvalete gittiği sırada, S Y. küçük kızın arkasından yaklaşıp ağzını kapatıp kaçırdı. Kaçırdığı kızı, 400 metre ilerde bıraktığı aracına götürüp kızı ilçede farklı bir adrese götürdü. İddiaya göre, Serkan Y. aracın içerisinde C.G.’ye cinsel tacizde bulunup ilişkiye girmek istedi. Ancak küçük kızın istememesi ve direnmesi üzerine şüpheli S Y., cinsel ilişkiye girmekten vazgeçip anlaşma gereği kızı borcuna karşılık S A.’ya teslim etti. Büyük bir şok yaşayan ve korkan C.G., S A.’ya, kaçırıldığını söylemesine rağmen iddiaya göre S A. yaşadığı evine götürdü. Burada şüpheli S A., küçük kızın karşı çıkmalarına rağmen cinsel ilişkiye girdi.

Hastane raporlar tecavüzü doğruladı

İddianamede yer alan bilgiye göre, hastanelerin verdikleri raporlarda tecavüzün gerçekleştiği belirlendi. Öte yandan, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan kontroller neticesinde mağdur C.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

Her ikisine de aynı suçlama

Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın hazırladığı iddianamede, mağdura ait doktor raporları olayın gelişimi ve çelişkili savunmalar ile toplanan deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olduğu, her iki sanığında 'Çocuğun cinsel istismar' suçundan 16'şar yıl, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7'şer yıl hapis talep etti.

Duruşma ertelendi

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemsi'nde tutuksuz yargılanan sanıklar Serkan Y. ve Süleyman A. 12. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar, sanık Serkan Y. avukatı Ali Çakır, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şen Tüfekçi Tezcan katıldı. Sanık Süleyman A.'nın avukatı mazeret nedeniyle katılamadı. Sanıklar beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - (Atakan Şen/İHA)