Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 günlük adalet yürüyüşünün ardından, 1 buçuk milyondan fazla vatandaşın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdiği adalet mitingine katılan İzmirlilere teşekkür etti.

Güven, Adalet mitinginin Türk siyasi tarihinde bir ilk olduğunu ve Türkiye’de 9 Temmuz’dan sonra çok şeyin değişime uğrayacağını ifade ederek “ Adalet mitingine katılan milyonlar, parti ayrımı yapmadan adalet ve Türkiye için Maltepe’deydi. Verilen mesaj çok açık, adalet için mücadele neyi gerektiriyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Açıklamasında mitinge katılan İzmirlilere teşekkür eden Güven, Gönüllü olarak İstanbul’daki mitinge giden İzmirlilerin adalete ve özgürlüğe olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi. 

BU HAK, HUKUK, ADALET MÜCADELESİYDİ

Bugün, adalet mitingine katılan tüm halkımızla gurur duyuyorum. Ülke olarak yalnızca kendi siyasi tarihimize değil, dünya siyasi tarihine de altın harflerle yazılacak bir yürüyüşe ve mitinge imza attık. Bu gururu ülkemize yaşatan CHP Genel Başkanımız ve onunla birlikte yolları adalet için arşınlayan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı ve minnetimi sunuyorum. Tüm dünya, hukuk ve adalet söz konusu olunca Türk halkının hassasiyetini gördü. Genel Başkanımızın başlattığı ve bir halk hareketine dönüşen yürüyüş ve miting, AKP iktidarının yerle bir ettiği itibarımızı yeniden toparlamak için büyük bir adım oldu.  Bu muhteşem yürüyüş ve adalet için yapılan büyük Maltepe mitingi, adalet için, özgürlük için, baskılara son vermek için yapılacak mücadelenin ateşini yakmıştır. Bu mücadele hak, hukuk ve adalet mücadelesidir. Türkiye’de tam olarak adalet hakim kılınıncaya kadar bu mücadele bitmeyecektir. 

İZMİR’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Adalet mitingine İzmir’den katılan vatandaşlara teşekkür eden Asuman Ali Güven, “Adalet mitingine İstanbul dışından yapılan en büyük katılım İzmir’dendi. Bu gururu bizler yaşatan ve hem bizim organizasyonumuzla, hem de kendi imkanları ile Maltepe’ye ulaşarak mitinge katılan on binlerce İzmirli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hak, Hukuku, Adalet denince en hızlı refleksi veren İzmir, bu mitinge de gösterdiği katılımla kendi kimliğine yakışanı yapmış ve adaletten yoksun, hak hukuk tanımayan bir yönetim sergileyenlere cevabını bir kez daha vermiştir.  Bir kez daha İzmirli olmaktan, İzmirlilerle yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duydum. Bu gururu yaşamamıza sebep olan tüm İzmirli hemşerilerimize bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Güven “ 9 Temmuz’dan itibaren, CHP örgütleri için yeni bir çalışma şeklinin oluştuğunu, zaten her alanda savunulan hak ve adalet arayışlarının, adalet mitinginin ardından daha da artacağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 10 maddelik Maltepe çağrısına uygun politikalar ve çalışmalar üreteceklerini de” sözlerine ekledi.