FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik olarak dün ortaya çıkan ByLock kullanıcısı gazetecilere ilişkin listelerin ardından yurt genelinde operasyonlar düzenleniyor. Listede dikkati çeken isimler yer alıyor.

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin olarak dün akşam gündeme gelen ByLock listesinin ardından bugün art arda operasyonlar düzenleniyor. Soruşturmalar kapsamında FETÖ mensubu çok sayıda gazeteci gözaltı listesinde yer alıyor.

FETÖ üyesi medya mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, tamamı bylokçu olan 17 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 7'si yakalandı. 8 şüpheli ise her yerde aranıyor. Sabah'ın haberine göre; söz konusu operasyon sürdürülüyor.

TRT'nin eski çalışanlarına ayrı operasyon

Ayrıca Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında eski 34 TRT çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda gözaltı işlemlerine başlandı.

Liste deşifre olmuştu

Medya dünyasından ByLock kullanıcılarına yönelik dün akşam önemli bilgiler ortaya çıkmıştı.

SuperHaber, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen Basın Kartı'na sahip 'ByLock' kullanıcılarının tam listesini yayınladı.

330 ismin yer aldığı listede birçok tanıdık isim de yer alıyor. FETÖ'cülerin bir kısmı firari durumda iken, bazı isimler ise FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunuyor.(Yenişafak)