İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, bir restoranda iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Dumanların metrelerce havaya yükseldiği yangında, 2 restoran kül oldu.

Olay, bugün sabah saatlerinde Güzelbahçe Belediyesi 1'inci Balıkçı Barınağı'nda bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, bir restoranda elektrik kontağından çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek başka bir restorana, daha sonra da Sahil Güvenlik Komutanlığı binasına sıçradı. Dumanların metrelerce havaya yükseldiği yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu. Yaklaşık 1 saat 30 dakika da kontrol altına alınan yangında, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Yangının söndürülmesinin ardından 2 restoran kullanılmaz hale gelirken, Sahil Güvenlik binasında da maddi hasar oluştu. Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü ile Güzelbahçe Belediye Başkanı Özdem Mustafa İnce olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.(Halil İbrahim Karabıyık / İHA)

 

 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZIYARETI

Güzelbahçe Limanı'nda sabaha karşı çıkan yangında yanan iki restorandan geriye külleri kaldı. Güzelbahce Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, mağdur işletmeciler Gemi Restoran'ın sahibi Alpaslan Kandemir ile Reis Restoran'ın sahibi Güven Ünal'a "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Başkan İnce, bilirkişi ve emniyet incelemesinin ardından tüm esnafla elbirliği ile sağlam masa va sandalyelerin çıkarılarak hizmet verileceğini söyledi.

Yangında tamamen kullanılmaz hale gelen Gemi Restoran'ın sigortalı, Reis  Restoran'ın ise sigortasız olduğu belirtildi. Gemi Restoran'ın bekçiliğini yapan emekli polis memuru Mücahit Sungur, "Restoranın ikinci salonunda elektirik kabloların tutuştuğunu gördüm, koşturup söndürmeye çalıştım. Söndüremeyince itfaiyeye haber verdim. İtfaiyeye 6 dakika sonra bir telefon daha ettim. Önce Urla İtfaiyesi ardından ise Güzelbahçe İtfaiyesi geldi. Yaklaşık 20 dakika sonra müdahale ettiler fakat her şey ahşap yanıcı olduğu için söndürmek kolay olmadı" dedi.