DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP İzmir İl Başkanlığı'nda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Aradan geçen bir yıl içinde herkesin kendine göre bir darbe, demokrasi ve adalet arayışında olduğunu belirten Aksakal, "Darbe kalkışması gecesinde sokağa dökülen ve bir şekilde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Onları, inandırıldıkları doğrular uğruna canlarını feda ettikleri için bir kez daha saygıyla anıyorum" diye konuştu.

 

'KENDİLERİNE PAYE ÇIKARMA GAYRETİ'

Yaşanan olayın temel gerekçeleri ve failleri henüz tam olarak ortaya konulamadığını belirten Aksakal şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerinin vatansever Atatürkçü kadroları, halkla birlikte karşı koyarak püskürtmeyi başarmıştır. İktidardaki AKP kadrolarının, bu başarıdan her fırsatta kendilerine paye çıkarma gayretleri, bu güruhun devlet içindeki yapılanması sürecinde üstlendikleri misyon ve sorumluluklarından vareste tutulmalarına yetmeyecektir. 15 yılın sonunda Türkiye'nin getirildiği noktada elle tutulur, övünerek konuşabilecek hiçbir şey kalmamıştır. Ne içeride huzurumuz, ne de dışarıda onurumuz ve dostumuz kalmamıştır. Tüm komşularımızla, hatta AB ülkeleri, ABD ve Rusya'yla sorunluyuz. AKP iktidarı, bu darbe girişimini kendi kafasının arkasında beslediği çağdışı toplum yaşamını kurgulama amacıyla bir fırsat gibi kullanmakta ve devleti sözde FETÖ'cü teröristlerden temizliyormuş görüntüsü altında, başka cemaatlerin etkinliğini ve iradesini hakim kılmak suretiyle 94 yıllık Cumhuriyet rejiminin temel değerlerini de birer birer aşındırmaktadır. Bugün AKP tek başına iktidar olduğu gibi, MHP'yi de sistemin içine dahil ederek daha güçlü bir sandalye sayısına ulaşmıştır."

 

MHP'YE SERT ELEŞTİRİ

DSP Genel Başkanı Aksakal, konuşmasında 15 yıllık süreçte parlamentoda yer alan partileri eleştirdi. En sert eleştirileri ise MHP'ye yöneltti. Aksakal şunları söyledi:

"15 yılda ne demokrasi, ne hukuk, ne de adalet bıraktılar. Parlamentoda bulunan dört parti, el birliğiyle şu güzelim ülkeyi per perişan ettiler. Bakın şimdi de iktidar payandası, dibek dövenin hınk deyicisi, buçuk muhalefet partisi MHP'nin genel başkanını ibretle izliyoruz. Devlet Bahçeli 'Türkiye'nin sıkıştığı alandan, kıstırıldığı karanlık sokaktan çıkmanın amansız mücadelesini verdiğini' söylüyor. Güler misin, ağlar mısın? Sayın Bahçeli'ye sormak isterim, 2002'de DSP hükümetinde iktidar ortağıydınız. AKP'ye karanlık sokakta kıstırılmış bir Türkiye mi teslim etmiştiniz? 10 senedir Meclis'tesiniz. Türkiye karanlık sokaklara sürüklenirken siz neyle meşguldünüz? Twitter hesabınızdan muhabbete mi dalmıştınız? Yunanlılar bütün adaları işgal ettiler, gıkınız çıkmıyor. Lafa geldi mi milliyetçilermiş, ülkücülermiş! Konu vatan olunca, millet olunca fedakârlıkta sınır tanımazlarmış! Hadi oradan!"(DHA)