Basın açıklamasına Güvenlik emekçileri ile birlikte Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir 1 Nolu şube başkanı Bilal Altıner’de katıldı. Altıner Güvenlik emekçilerinin Maktu mesai sorunun görmezden gelinemiyeceğini ifade etti.

Güvenlik emekçileri adına basın açıklamasını aynı zamanda Güvenlik görevlisi olan Eshot İşyeri baştemsilcisi Ayhan Bahceci yaptı. Bahceci basın açıklamasında şöyle konuştu :

 “Bugün 2013 yılından beri mağdur edilen güvenlik görevlileri için buradayız.

Yıllardır  Maktu mesai alan ve mevcut hükümet tarafından 2012 yılı sonunda KHK ile  bu maktu mesai ücretleri kesilen güvenlik emekçisi kardeşlerimiz için buradayız.

Güvenlik emekçilerimiz , sadece hizmet binalarında değil; su havzaları, su depoları, terfi merkezleri, otobüs garajları ,barajlar ve halkın sağlığını yakından ilgilendiren konularla ilgili yerlerde görev almaktadırlar. Güvenlik emekçileri tatil nedir bilmeksizin 7/24 görev başındadırlar. İşyerlerimizde rahat bir şekilde çalışabiliyorsak bunu güvenlik emekçilerine borçluyuz.

Zor şartlar altında gece gündüz demeden, bayram tatil demeden yirmi dört saat risk ve ağır koşullar altında görev yapan Koruma ve Güvenlik görevlilerinin fazla mesai ücretlerinin kesilmesi hakkaniyet ilkesine uygun bir yaklaşım değildir. Bu gerekçelerle söz konusu hükmün her yıl bütçe kanunu ile düzenlenmesi yerine, Belediye Kanununa eklenecek  ek bir  madde halinde düzenlenerek kalıcı hale getirilse idi bugün güvenlik emekçisi  kardeşlerimiz  mağdur olmazdı.

Canımızı emanet ettiğimiz bu insanlar emeklerinin karşılığını alamasalar da maktu mesai ücreti adı altında bir ücret alıyorlardı.

Dayatılan ağır çalışma koşulları yetmezmiş gibi bir de 2013 yılı başında maktu mesai ücretleri kaldırılan güvenlik emekçisi arkadaşlarımızın bu sorunu kangrenleşmiştir.

2012 yılına değin, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarının K Cetveline konulan hükümler doğrultusunda, belediyelerdeki koruma ve güvenlik personeline fazla çalışma üceti ödenmekteydi.

Ancak, 666 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeler sonrasında kurumlar arası ücret farklılıklarına son verilmesi üzerine, 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda bu ödemeye imkan veren bir düzenleme yer almadı

Tüm Yerel-Sen olarak arkadaşlarımızın meşru ve haklı taleplerini her türlü zeminde arayacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı  söylemiştik. 2013 yılından itibaren  devam ettirdiğimiz hukuksal mücadele sonunda Ayhan Bahceci üzerinden açtığımız dava   çalışanların lehinde  sonuçlanmasına rağmen.uygulama eksik  yapıldığından hukuksal süreç uzamıştır.

Türkiye’de Devlet memuru statüsünde çalışan  güvenlik görevlilerinin Maktu mesai ücretlerinin toplamının bütçedeki yeri yalnızca yüz bin de 1.3  tür.

Buradan yetkililere sesleniyoruz. Gelin bu yanlış uygulamadan geri dönün Güvenlik emekçisi arkadaşlarımızı mahkeme mahkeme  koşturtmayın .yolunu yordamınıda söylüyoruz Belediye kanuna  eklenecek ek bir madde ile bu mağduriyet giderilebilinir.