Ziyaret sonrası açıklama yapan Arslan, gazetecilerin haber nedeniyle tutuklanmalarının, yargılama olmadan uzun süre cezaevinde kalmalarının anayasa ve yasalara aykırı olduğunu söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, dün Silivri Cezaevi'ne giderek, Cumhuriyet gazetesinden  Kadri Gürsel, Akın Atalay, Mehmet Murat Sabuncu, Güray Tekin Öz, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Yusuf Emre İper ve Ahmet Şık'ı ziyaret etti. Tutuklu gazetecilerle cezaevi koşullarını ve dava süreçlerini konuşan Kazım Arslan, ziyareti sonrası yazılı açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik adalet çağrısını cezaevine taşıdığını belirten Arslan şöyle dedi:

"Adalet yürüyüşümüz ve 10 maddelik adalet çağrımız, ömrünü darbelerle ve terörle mücadeleye adamış, muhalif kimlikleri nedeniyle adaletten yoksun bırakılmış gazetecilerde olumlu karşılık buluyor, darbeyle ve terörle asla yan yana gelemeyecek muhalif gazetecilerin adalet çığlığı Silivri zindanını aşıyor. Biz nasıl ki Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Oda TV kumpas davalarında FETÖ- AKP işbirliğine karşı hak-hukuk-adaleti, adil yargılanmayı savunduysak, bugün de adalet  diyoruz. Adalet kutup yıldızıdır, yerinde durur, her şey onun etrafında döner. Adaleti dümen sanıp her yeni rotaya göre o dümeni kıranlar da gün gelecek bu mahkemelerde adil yargılanmayı bekleyecek." (Osman Nuri BOYACI / DHA)