İzmir’de binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla  katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, saat 00.00’da Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in 15 Temmuz şehit ve gazileri adına yaptığı dua ile sona erdi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da sahneye çıkarak yapılan dualara katıldı.

Konak Meydanı’nda bugün de demokrasi nöbetine devam eden İzmirlilere, bir şirket tarafından 2 günde 1 ton patates kızartması, soğan halkası ve ayran dağıttı.

KADEM’DEN AY YILDIZLI KINA

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), kutlama alanında kurdukları stantta vatandaşlara ay yıldızlı kına yaktırdı. İki günde yaklaşık 700 kişiye ay yıldızlı kına yaktırdıklarını belirten İzmir İl Temsilcisi Avukat Gamze Suznak Kızılırmak, “15 Temmuz şehitlerini anmak için biz de Konak Meydanı’ndaki bu demokrasi nöbetine katıldık. Biz kadınlar biliyorsunuz ki evlatlarımızı peygamber ocağına gönderirken kına yakar göndeririz, vatana kurban olsun diye. Bugün de burada temsili olarak gelen gençlerimize, delikanlılarımıza, kızlarımıza kına yakıyoruz." dedi.

Marmaris'te demokrasi nöbeti

Marmaris İlçesi'nde, çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, ellerinde Türk Bayrağı ve şehit Ömer Halis Demir'in fotoğrafları ile meydanı doldurdu. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya da eşleri ile birlikte demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz Marşı ve çeşitli türkülerle başlayan demokrasi nöbeti sona erdi

Denizli'de Uğur Işılak coşkusu

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda dün olduğu gibi yine bugün de demokrasi nöbeti tutuldu. Alana kurulan statlarda, lokma, dondurma ve meşrubat ikramları yapıldı. Kurulan sahnede Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisini sundu. Akşam saatlerinde alanı doldurmaya başlayan Denizlililer, şarkıcı Uğur Işılak konseriyle coştu. Saat 21.00'de sahneye çıkan ünlü sanatçı, şarkılarını Denizlililer için söyledi. Denizlililer, ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik etti. Işılak, sahnede yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ruhunu Denizlili vatandaşlarla paylaşmanın gururunu yaşadığını söyledi. 

Darbe girişimi sırasında şehit olanlara ile binlerce gaziyi rahmetle andığını belirten Işılak, "15 Temmuz ülkemizin muhtelif yerlerinde en güzel şekilde idrak edilmeye çalışılıyor. 15 Temmuzu bir zafer olarak, milli iradenin bütün kuvvetiyle tecelli ettiği bir zafer olarak kutlamak hakkımızdır. 15 Temmuz acıyla zafer sevincinin bir anda olduğu ender günlerden biridir. Allah 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın, 15 Temmuz ruhunu da kıyamete kadar baki eylesin" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, sanatçı Işılak'a camdan yapılmış horoz biblosu hediye etti. Zolan, burada yaptığı konuşmada, kente gelerek konser düzenleyen sanatçı Uğur Işılak'a teşekkür etti. Zolan, "Bir yıl önce ülkemizi paramparça etmek, bayrağımızı indirmek, ezanlarımızı susturmak için içteki maşalar, dışarıdaki güçler el birliği yapıp ülkemize saldırıya geçti. Hep beraber meydanlara çıktık. Bir zafer yazıldı. Bu zaferi yazan Türk milletidir" dedi. 2 saat süren konserin ardından Denizlililer nöbete devam etti

Manisa'da Mehter eşliğinde demokrasi nöbeti

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün gece yarısına kadar demokrasi nöbeti tutuldu. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetinin son gününe yaklaşık 2 bin Manisalı'nın yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Özcan Kaplan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile Mehter Takımı'nın seslendirdiği parçalara eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede kimi zaman 15 Temmuz ile ilgili şiirler seslendirilirken, 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Demokrasi nöbeti saat 00..00'da son buldu. (DHA)