EGE MECLİSİ - Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, Belediye'nin 50'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları Kapıkargın Kükürt Kaplıcaları'nda, çamur içinde altın bulma yarışmasının da yer aldığı etkinliklerle sona erdi.

Dalaman Belediyesi'nin dün yapılan 50. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kapıkargın Kükürt Kaplıcaları'ndaki etkinliklerde ilk olarak çamur banyosu içinde altın bulma yarışması yapıldı.

Her yaş grubundan kadın, erkek toplam 27 kişi, çamurun içerisine saklanmış 10 çeyrek Cumhuriyet altınını bulmak için kıyasıya yarıştı. Bir saati aşkın süren yarışlar sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Altınlardan 7'si kadınlar, 4'ü ise erkekler tarafından bulundu. Altınlar, bulan kişiye hediye edildi.

Etkinlik Grup Bandana'nın konseri ve Atatürk'ün son valsinin canlandırılması ile devam etti. CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, etkinlikteki konuşmasında ilçede bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine hizmetleri için teşekkür etti. Başkan Şaşmaz, konuşmasının ardından 50. kuruluş yıl dönümü pastasını belediye çalışanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte kesti. Etkinlik, Grup Gece Yolcuları'nın konseri ile sona erdi.(Cihan KAYA/ DHA)