Konak Belediyesi'nin yaz tatilinde de eğitimlerini sürdüren Spor Okulları’na ek olarak Levent ve Zafertepe’deki spor tesislerinde kurulan prefabrik havuzlarda başlattığı yüzme kursları sayesinde yüzme bilmeyen 700 çocuk deneyimli eğitmenler eşliğinde yüzme öğrendi. Ücretsiz yüzme kursları sayesinde minikler tatilin keyfini havuzda eğlenerek çıkarıyor. 1 Temmuz'da başlayan ilk dönemin ardından Ağustos ayı başında başlayacak ikinci dönem kurslarının kayıtları da devam ediyor. Kontenjanın hızla dolduğunu kurslara kayıtlar Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. 

700 MİNİK YÜZME ÖĞRENDİ

Tecrübeli eğitmenler eşliğinde havuza giren çocuklara doğru yüzme teknikleri öğretiliyor. Havuz keyfini mahallelere taşıyan hizmet sayesinde minikler prefabrik havuzlarda bir taraftan yüzme öğreniyor bir taraftan da boğucu sıcaklarda serinleme fırsatı buluyor. Ücretsiz yüzme kurslarına Konak’ta yaşayan 6-13 yaş aralığındaki çocuklar katılıyor. Hafta içi ve cumartesi günleri 7 ayrı grupta verilen kurslara 1 Temmuz'da başlayan ilk etabına 700 minik katıldı. Çocuklar kavurucu sıcaklarda kurslara katılarak hem yüzme öğrendi hem de sıcak havada evde oturmak yerine havuz keyfi yaptı.

AĞUSTOS AYI KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Mayo ve bonelerini giyerek havuza giren çocuklar uzman eğitmenler sayesinde bir ay gibi kısa bir süre içinde yüzmeyi öğrendi. Kendilerine olan özgüvenle birlikte bir hayli yol kat eden minikler ilk dönemin sonunda artık eğitmenden ayrı olarak yüzebilecek hale geldi. Ders sonunda havuzda su topu oynayarak eğlenceli anlar da geçiren minikler, yüzme kursundan büyük keyifle çıkarak, evlerine gidiyor. Ağustos ayı dönemi için kayıtların devam ettiğini hatırlatan yetkililer kayıt için; sağlık raporu ve nüfuz cüzdanı fotokopisi ile Konak Belediyesi'nin Levent ve Zafertepe’deki spor tesislerine başvuruda bulunabileceğini belirtti. İlginin yoğun olduğunu kaydeden yetkililer isteklilerin bir an önce kayıt için başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.

GÜVENLİ VE HİJYENİK

Konak Belediyesi’nin Zafertepe ve Levent spor tesislerindeki halı sahalarda geçici olarak inşa ettirdiği prefabrik havuzlar 7 metre genişliğinde, 14 metre uzunluğunda ve 1.30 metre derinliğinde. Her biri 120 ton su ile dolan prefabrik havuzların yan duvarlarında kullanılan paneller betonarmeye en yakın malzemeden yapıldı. Yüksek basınca dayanıklı olan kaplama malzemeler hijyen kurallarına uygun üretildi. Kurulan doğru filtrasyon sistemi ile yosun oluşumu ve bakteri üremesinin de önüne geçildi. Özel üretim havuzların iç döşemesinin gözeneksiz yapısı sayesinde havuzların temizliği de çok kolay yapılıyor. Prefabrik havuzlar çelik yapısı ve esnek iç kaplaması sayesinde de yüzde 100 sızdırmazlık sağlıyor.