Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak Selçuk Mahallesi’ndeki 4 katlı binada hizmet veren her iki mağazaya gelenler giysi ve ev eşya ihtiyacını ücretsiz karşılayabiliyor. Yardımseverlerin bağışladığı kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, yatak, yorgan ve mutfak eşyalarının yanı sıra her türlü giysi belediye ekiplerince alınıp, mağazalar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

212 AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Kurulduğu günden bugüne binlerce aileye destek olan Bizim Ev’den yangın, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra maddi imkansızlıklar yüzünden evindeki eşyalarını kaybeden vatandaşlar ile İzmir’e üniversite okumaya gelen ve yurtta kalamadığı için ev kiralayan öğrenciler faydalanıyor. 2017 yılının başından bu yana 212 aileye ihtiyaçları oranında eşya yardımında bulunuldu. Bizim Ev’e kullanmadıkları eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2975 dahili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmeleri yetiyor. Görevliler verilen adresten kullanılabilecek durumda olan eşyaları alıp, Bizim Ev’e getiriyor. İkinci el eşyaların yanı sıra mağaza sahipleri tarafından sıfır eşyalar da bağışlanabiliyor. İkinci el eşyalar içinde yer alan koltuklar yıkandıktan sonra ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Özellikle beyaz eşya ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten yetkililer daha çok beyaz eşya bağışına ihtiyaç duyulduğunu dile getiriyor. 

 

BİZİM MAĞAZA’DAN GİYİNİYORLAR

Konak Belediyesi'nin Bizim Mağaza hizmeti de aynı sistemle işliyor. Bağışçılar giyilebilir durumda olan giysilerini 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2960 dahili hattan görevlilere ulaşarak giysi bağışında bulunabilir. Alınan giysiler merkezin çamaşırhanesinde yıkandıktan sonra raflarda ve askılarda yerini alarak ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak beğenisine sunuluyor. Merkezde, Pazartesi ve Salı günleri kadınlara, Perşembe ve Cuma günleri de erkeklere sabah saat 09.00 ile 16.30 arası hizmet veriliyor. Atılacak değil, giyilebilecek, ev eşyası olarak kullanılabilecek eşya ve giysileri kabul eden merkeze ne kadar çok vatandaş bağışta bulunursa o kadar çok ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzü gülüyor.

 

SEN DE DESTEK OL, MUTLU OL!

Bizim Ev ve Bizim Mağaza’nın bağışçılar ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yapılacak yeni bağışlarla daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılacağını söyledi. Tüm İzmirlileri destek olmaya davet eden Başkan Pekdaş, “İhtiyaç sahibi hemşehrimize yeni adresimizde çok daha geniş bir alanda hizmet vererek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Yardımsever vatandaşlarımızın bağışları ile daha çok vatandaşa destek olmak istiyoruz. Bu nedenle tüm yardımsever İzmirlileri katkı koymaya çağırıyoruz” diye konuştu.