Psikolojik sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen O.T., bugün saat 00.30 sıralarında Dalaman Çayı Köprüsü'ne geldi. Bir süre köprünün üzerinden manzarayı seyreden O.T., ardından köprü korkuluklarına tırmandı. Çayın kenarındaki yoldan geçen araç sürücüleri O.T.'yi farkedip, durumu polise bildirdi. Olay yerine tedbir amacıyla 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan ve bekar olan O.T., zaman zaman 24 metre yüksekliğindeki köprüden sarkıp, yürekleri ağza getirdi.

Polis tüm çabalarına rağmen O.T.'yi ikna edemeyince Ortaca Devlet Hastanesi'nden psikolog çağrıldı. Ancak, psikoloğun çabaları da yetersiz kaldı. Sık sık çok sevdiğini söylediği 'Ramazan' adlı arkadaşıyla görüşmek istediğini, çağrılması istedi. O.T.'nin arkadaşına ulaşılamazken, polis durumu O.T.'nin ağabeyi Akif T.'ye bildirdi. Olay yerine gelen Akif T. de alkol aldığı belirlenen kardeşi O.T.'yi köprü korkuluklarından inmeye ikna edemedi. Daha önce de 7 kez intihar girişiminde bulunan O.T.'nin dalgın bir anından yararlanan ağabeyi Akif T. ve polisler, üzerine atlayıp, yakaladı. Etkisiz hale getirilen O.T., 3 saat süren çabanın ardından korkuluklardan indirildi.

Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan O.T., buradaki ilk müdahalenin ardından tedavisi için ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.(DHA)