EGE MECLİSİ - Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada; İzmir, Manisa ve Aydın'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceği konusunda uyarı geldi. Öğleden sonraları ve akşam saatlerinde etkili olması beklenen yağışların metrekareye 10 ila 30 kilogram olarak düşebileceği tahmin ediliyor

 

İşte Meteoroloji tarafından yapılan açıklama:

Bölgemizde (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın) hava sıcaklığı uzun yıllar ortalamalarının 3 ila 5 °C üzerinde seyretmektedir.

Bölgemizin iç kesimleri (Manisa' nın güney ve doğusu, İzmir' in doğusu ile Aydın' ın kıyıları haricinde kalan yerler) yarından (Perşembe) itibaren  yağışlı havanın etkisine girecek. Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek olan yağışların, özellikle öğleden sonraları ve akşam saatlerinde, İzmir'in, Manisa'nın ve Aydın'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği (kısa sürede metrekareye 10-30 kg) tahmin edilmektedir.

 Bu sebeple; yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı: 03.08.2017 / 12:00 - 06.08.2017 / 21:00 TSI