Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Focus dergisine röportaj vererek Türkiye'de adalet ve can güvenliği olmadığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle seslendi. Erdoğan, "Sen önce İzmir'i hallet de, sonra adaleti konuşalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Güneysu'daki ikametinden saat 14.10'da ayrılarak helikopter ile Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Beşikdağ mevkisinde geldi.

Yapımı devam eden teleferik inşaat alanında incelemelerde bulunan Erdoğan, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra ise ilçe merkezine geçen Erdoğan halka hitap etti.

"Sen önce İzmir'i hallet de..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye'de sözde 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştiren, geçtiğimiz günlerde de Alman Focus dergisine röportaj vererek, Türkiye'de adalet ve can güvenliği olmadığını iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle seslendi.

Erdoğan, "Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor, Alman dergisine beyanatta bulunuyor, yazıklar olsun..." diyerek şu sözleri kaydetti:

"Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin. Senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi.

Hala sözde adalet derken, senin İzmir Büyükşehir Belediye'nde grev var. Sen önce orayı hallet de, sonra adaleti konuşalım.

Adalet duygusal değildir, adalet hissi değildir. Adalet yürek ister ve adalet sorumluluk ister. İşte biz bununla bu yoldayız. Öyle kalkıp FETÖ'cüyü korumak için, PKK'yı korumak için,

DEAŞ'ı korumak için eğer sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenler de belliydi."

Erdoğan'ın konuşmasından diğer önemli konu başlıkları ise şöyle:

"Gezicilerin arkasında emperyalist güçler vardı"

"Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimizde 3,4'ü konuşan Türkiye vardı. Şimdi hamdolsun çok yukarılara tırmandık. 3 bin 400'den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var. Battı, bitti diyorlardı.

Ama Türkiye'yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana, dolaştılar, zannettiler ki, Gezicilerle biz Türkiye'yi bitiririz. Arkasında emperyalist güçler vardı. Bu emperyalist güçler onları kullanıyordu. 11-12 ağaç sökülüp başka yere götürülüyor diye kıyamet koparıyorlardı. Biz 2 milyon ağaç diktik. 2,5 milyar fidan diktik.(İHA)