Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, güvenlik zirvesinde konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın koordinasyonunda, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Spor Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu'nun katıldığı toplantı Ankara'da yapıldı. 

Toplantıda, 2017 - 2018 sezonunda 6222 sayılı kanunun ve uygulama yönetmeliğinin etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması, müsabakaların düzen ve huzur içerisinde yapılmasının sağlanması konuları ele alındı. Özellikle Eskişehir-Göztepe finalinde yaşanan saha olayları nedeniyle hızlanan görüşmeler son olarak Samsun'daki Beşiktaş-A.Konyaspor maçında yaşanan olaylar üzerine 6222 sayılı kanunun ve uygulama yönetmeliği etkinleştirilmesine karar verildi

 OSMAN AŞKIN BAK: E-BİLET SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ

Ankara'daki toplantı sonrası açıklamalar yapan Osman Aşkın Bak, "Türk sporunun dünya sporunda önemli bir yere sahip olduğunu göstermemiz gerekiyor. Türkiye Kupası ve Süper Kupa finallerinde E-Bilet uygulamasına geçeceğiz. Teknolojik kabiliyetimizi artırmak konusunda da çalışmalarımız olacak. " dedi. 

SOYLU: SOSYAL MEDYA KONTROL EDİLECEK

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı değerlendirmede, "Bu olayı bir istisna olarak kabul ediyoruz. Tüm taraftarlar cezalandıramayız. Misafir takım seyircileri yolculuğa başladığı an kontrol edilecek. Sadece saha içi taşkınlıklar değil, aynı durum sosyal medyada da geçerli. Oraya da el atacağız. Sosyal medya üzerinden yapılan tahrikler kontrol edilecek... Gerekli tedbirleri kulüpler ve TFF ile birlikte değerlendireceğiz. Maçların keyifle seyredilmesi bizim çocuklarımıza, ailelerimize vereceğimiz en büyük hediye." ifadelerini kullandı.(Posta)