İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Yarımada Gezi Rotaları Üretici Pazarları Projesi kapsamında düzenlenen “Açık Alan Pazarcılığı ve Hijyen Kuralları” bilgilendirme toplantısı Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin katılımıyla Yakapınar Mahallesi’nde yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Yerelde Üret Yerinde Tüket’’ kampanyasıyla kırsalda üreticiye destek olduğunu belirten Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli yaptığı açıklamada, ‘’Amaç çiftçilerin kendi yetiştirBayıdiği ürünlerin satışını sağlamaya yardımcı olmak. Bunu yaparken dikkat ettiğimiz en önemli nokta ise gıda güvenliğine uygun şekilde gerçekleştirilmesi. Belirlenen tezgâhların denetimini İzmir Büyükşehir Belediyesi ve zabıta ekiplerimiz yapacak.

Hemşehrilerimiz ürettiklerini bu stantlarda sergileyip satabilecekler. Örnek vermek gerekirse organik yumurta satışı yapmak isteyen üreticinin kümesleri, süt ürünleri satmak isteyen üreticinin ise hayvanların yaşam koşulları ve yem kaliteleri kontrol ediliyor. Satış yapmak isteyen üreticilerimizin stant talebinde bulunmaları yeterli olacaktır’’

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli toplantı sonunda pazarda sergi açan üreticilere stant ve sertifikalarını dağıttı.