EGE MECLİSİ - Aliağa'da günlerdir süren Çaltılıdere'de bulunan arazi satış krizinde yeni bir gelişme yaşandı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP'den bir heyetin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile arazi hakkında bir görüşme yaptığını belirtti. Durmaz, Başkan Acar'ın taleplerine karşılık olumlu yanıt verdiğini dile getirirken, konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na taşıyacaklarını söyledi.

 

İşte Özcan Durmaz'ın yaptığı açıklama:

"Çaltılıderedeki 600 bin m2lik belediye arazisinin özel bir kişiye değilde Büyükşehir Belediyesine satılması yönündeki önerimizi dün partimizin bir heyeti Belediye Başkanı Sayın Serkan Acarı ziyaret ederek kendisine iletti.

Sayın Başkan heyetimize cevaben "Siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde olumlu değerlendiririz" demiştir. 

Bizde aldığımız bu söz üzerine Aliağanın talebini Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğluna taşıyacağız. Kendisinden arazinin Büyükşehir tarafından satın alınarak, Aliağa halkının kullanabileceği bir dinlenme ve mesire alanı olarak düzenlenmesini isteyeceğiz"