Aliağa ilçesindeki Çaltılıdere Mahallesinde, 461 parsel numaralı 597 bin 546 dönümlük arazi kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Arazinin satışıyla ilgi kamuoyunda yaşanan polemiklere son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dahil oldu. Bir takım gazetelerde çıkan ve Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı iddia edilen açıklamalara göre, Çaltılıdere Mahallesindeki araziye uygun görüldüğü takdirde büyükşehir belediyesinin talip olabileceği aktarıldı.

 

"Talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı önemle rica ederim"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, bu durumu sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi. Acar, hesabından, "Takip ettiğim üzere Aliağa'mızdaki 461 parsele talip olduğunuzu öğrenmiş bulunmaktayım. 461 parselin takdir komisyonu raporu ve satın almak isteyen diğer hisse sahibine de bildirdiğimiz tutarı 14 milyon 866 bin 380 lira 54 kuruş + KDV'dir. Takdir buyurursunuz ki siz talipseniz 3. şahıs pozisyonunda bulunduğunuzdan, satın alma talebinizin Aliağa Belediye meclisine gelmesi ve meclisten onaylanması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili eğer yine bir oyalama, sırt sıvazlayıp gönderme, bakarız alırız yaparız açıklaması değil de niyetinizde gerçekten ciddiyseniz pazartesi mesai bitimine kadar talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı önemle rica ederim; zira Aliağa'nın kaybedecek zamanı yoktur. Eğer bu talebinizi resmi olarak yapar iseniz meclisi olağanüstü tek madde ile toplar ve onaydan geçirir satışı hemen yapabiliriz" dedi. 

Acar, Aliağa'da 3 yıldır bekleyen işler olduğunu da ifade ederek, bu durumun Kocaoğlu ile yüz yüze görüşüldüğünü ve yapılmadığını da iddia etti. 13 madde sayan Acar, Şakran'ın kanalizasyon işlerinin yapılmadığı, İZSU'nun bir tamir ekibi olduğu, büyükşehire ait yolların yapılması gibi pek çok görevlerini hatırlattı. (İHA)