EGE MECLİSİ - Uluslararası Geleneksel Urla Bağbozumu Şenlikleri'nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte turizm sezonunun tüm yıla yayılması için sağlık turizminin önemine dikkat çekti. 2007 yılından beri İnciraltı'nın sağlık konseptiyle planlanması için uğraştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu,  "Ne merkezi hükümete, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ne de Balçova Belediyesi'ne kağıt ve mürekkepten başka maliyet düşmeyecek. Bunun planları yapıldı. Bakanlara, Başbakan'a sunuldu. 10 yıldır sunulmadık kimse kalmadı. Herkese soruyorum, İnciraltı'nın planlaması niye bekler?" diye konuştu.

İnciraltı tepkisi

İzmir coğrafyasında 3-4 ayla sınırlı kalan turizm sezonunu bütün yıla yaymayı hedeflediklerini, bunu da sağlık turizmi ile gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"2007 yılından beri İnciraltı'nın sağlık konseptiyle planlanması için uğraşıyoruz. Ne merkezi hükümete, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ne de Balçova Belediyesi'ne kağıt ve mürekkepten başka maliyet düşmeyecek. Bunun planları yapıldı. Bakanlara, başbakana sunuldu. Sunulmadık kimse kalmadı. İzmir'i kalkındırmak için yatırım yapmayabilirsiniz ama Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 13 senedir istediği, kentte yaşayan herkesin istediği, oranın doğasına uygun olarak yapılmış, şifa dağıtacak şekilde gerçekleştirilmiş plan niye bekler? Herkese soruyorum İnciraltı'nın planlaması niye bekler?"

"Doğanbey kür merkezi için onay bekliyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, termal turizmin geliştirilmesi için iki önemli adım daha attıklarını belirterek şöyle devam etti:"İzmir Jeotermal A.Ş'ye 2005 yılında yüzde 50 ortak olduk. Sahayı düzenledik, şirkete para kazandırdık. Doğanbey kuyularını açtık. Oradaki kaynaktan elektrik üretilebilecek kısmın ihalesine çıktık. Yüklenici firma çalışmalara başladı. 5-6 yıldır bir kür merkezi için çalışıyoruz. 43 dönüm arazi aldık, planlama çalışmaları devam ediyor. Turizm Bakanlığı'ndan onay bekliyoruz ki, projesini yapıp hayata geçirelim. O bölgedeki Doğanbey, Ürkmez Özdere'deki otellere ve o bölgenin kalkınmasına kaldıraç olacak. Çeşme'de ise termal su bulunmasına rağmen, bir tane kür merkezi yok. Orada da yüzde 40 ortaklıkla bir kür merkezi kuracağız."

Raylı sistem olmasaydı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imza attığı raylı sistem yatırımlarının yaşanabilir bir kent hedefinin en önemli adımını oluşturduğunu da vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Eğer biz raylı sistem ağını 138 km'ye çıkarmasaydık, bugün 600 bin yolcuyu daha otobüsle taşıyacaktık. Bu da 800-1000 arası otobüsün daha trafiğe girmesi anlamına geliyor" diye konuştu. Hedeflerini "İzmir insanının gelirinin artması ve mutlu olması" sözleriyle özetleyen Başkan Aziz Kocaoğlu , "İzmir'in turizmini, tarımını, sanayisini kalkındıracağız, bunu da kültür ve sanatı unutmadan yapacağız. İzmir ayağa kalktı, gelişiyor daha da gelişecek" dedi.