EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya,  partisinin doğum gününü, kendisinin 31 yaşındaki fotoğrafıyla kutladı. Şimdi 44 yaşında olan Kaya, 13 yıl önce AK Parti'den Torbalı Belediye Başkan adayı olduğu seçim afişini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Biz, 16 yıl önce bugün, millete efendilik için değil, millete hizmetkar olmak için bu yola çıktık" dedi.

AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıldönümünü kendisinin gençlik fotoğrafıyla kutladı. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Torbalı Belediye Başkan adayı olan Kaya, 31 yaşındaki fotoğrafının bulunduğu seçim afişini sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı. Yıllarca AK Parti'de il başkan yardımcılığı yapan 1 Kasım seçimlerinde de milletvekili seçilen Kaya, partisinin doğum gününü şu sözlerle kutladı:

"AK Parti kuruluşunun üzerinden 16 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bu süre zarfında bir Türkiye Partisi olma iddiasını ispat edebilmiş, ülkemizin 780 bin kilometrekaresini kucaklayabilmiş, 80 milyona hitap edebilmiş bir partidir. AK Parti aynı zamanda dünya meselelerine karşı da sözü olan, bu meselelerin çözümüne katkı sunabilecek bir iddiayı taşıyan da bir partidir. AK Parti'nin başarısı ve politikaları bugün artık Türkiye'nin sınırlarını aşmıştır. AK Parti'nin siyaset felsefesi ve adalet haykırışı insanlık için de yeni bir umut ışığı yakmıştır. Artık dünyada Türkiye konuşuluyor, Türkiye'nin gücü, Türkiye'nin saygınlığı, Türkiye'nin barış çabaları konuşuluyor. AK Parti iktidarıyla birlikte artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye var. AK Parti iktidarıyla artık takip eden değil, tribünlerden izleyen değil, istikamet çizen, istikamet gösteren, takip edilen bir Türkiye var. 16 yıl içinde büyük sınavlardan geçtik hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Arkasında millet, tarih, irfan, hikmet olanlar eğilmez. Biz milletten geldik, milletle yürüyoruz, kaderimiz milletin kaderidir. Yüreklerimizdeki ışık hiç sönmeyecek, ilk günkü aşkla yola devam."(DHA)