EGE MECLİSİ - Antrenörlük görevine Nenad Markovic'in yerine Aleksandar Trifunovic'i getirdikten sonra guard Dominic Waters, şutör guard Scott Wood, kısa forvet DJ Kennedy, uzun forvet Jarrod Jones, pivot Dustin Hogue, guard Berk Uğurlu ve uzun forvet Metin Türen'le sözleşme imzalayan Pınar Karşıyaka, takıma 5'i yabancı toplam 7 takviye yaptı. Yeşil kırmızılı takımda geçen sezondan Erdi ve altyapı patentli Egemen, Görkem, Alp, Arca, Bertan, Mert gibi isimler de kulüpte kaldı.

Takımın isim sponsoru Yaşar Holding'ten sponsorluk için gelecek 6 milyon TL'nin 3.3 milyon TL'lik bölümünü transfer yasağını kaldırmak için harcayacak olan Karşıyaka, yeni sezonda oyuncu ve teknik heyetin ücretlerini yaklaşık 10 milyon TL'ye mal etti.

Yeşil kırmızılıların 5 yeni yabancısı kulüpten toplam 1.3 milyon dolar alacak. Deplasman masraflarıyla birlikte yıllık şube maliyetinin 12 milyon TL'ye çıkması bekleniyor. Yaşar Holding'e yapılan bütçe artışı talebine halen yanıt bekleyen yönetim, sezonun kalan maliyeti için satışa sunulan kombine ve VIP kartlar ile ekstra sponsorluk gelirlerine bel bağladı. Pınar Karşıyaka, önümüzdeki haftadan itibaren tam kadro antrenmanlara başlayacak.

"TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ"

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Serdar Işıldar, takımı büyük oranda oluşturduklarını söyledi. Toplam 5 yabancı, 2 yerli transferi yaptıklarını hatırlatan Işıldar, "Gençlerimizle birlikte şu an kadroda 16-17 oyuncu var. İsteğimiz oyuncuları alıp düşündüğümüz kadroyu kurduk. Şu an başka transfer düşünmüyoruz. Diğer yabancı transfer haklarımızı şimdilik kullanmayacağız. Takımın hazırlık maçlarındaki performansına göre durum değerlendirmesi yapacağız" dedi. Sezon öncesi 7-12 Eylül tarihleri arasında Slovenya'da hazırlık turnuvasına katılacak olan Pınar Karşıyaka, 15-16 Eylül'de geleneksel Pınar Cup'a ev sahipliği yapıp, ardından 20-23 Eylül'de Bursa'da Cevat Soydaş Turnuvası'nda mücadele edecek.(Ergin KARATAŞ / DHA)