Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde 18 – 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında kapılarını Kültürpark’ta 86. kez dünyaya açıyor. Her yıl benimsediği ana tema uygulaması ile dünyadaki gelişmeleri takip ederek bugüne kadar birçok sektöre ivme kazandıran İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl enerji teması ile birçok farklı ülkeden gelen yeni ürün ve inovasyonları ziyaretçileriyle buluşturarak; yerli ve yabancı akademisyenlerin, özel sektör temsilcilerinin bir araya gelecekleri bir platform oluşturacak.

Bu yılki partner ülkenin Rusya, onur konuğu ilin Muğla olduğu fuarda Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar, Yerel Yönetimler bir araya gelecek ve Yenilenebilir Enerji, Enerji Üretim Sistemleri, Isıtma-Soğutma-İklimlendirme-Havalandırma, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri, Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Motosiklet-Bisiklet ve Yan Sanayi, Dayanıklı Tüketim Malları, Yazılım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Gıda ürünleri ve Teknolojileri, Tarım ve İlaç Sanayi, Medikal ve Kimya Teknolojileri, Kozmetik, Tekstil, Eğitim ve Eğitim Teknolojileri gibi pek çok sektörden firmalar yer alacağı İEF’e, EBSO da şemsiye stand ile katılıyor. EBSO’nun Fuar 2 Numaralı Hol’de 80 metrekarelik standında Aliağa, Bergama, Kemalpaşa, Kınık, Menemen Plastik İhtisas, Ödemiş, İzmir Pancar, Tire, Torbalı Organize Sanayi Bölgeleri yer alarak, bölgeleriyle ilgili tanıtım ve çalışmalarını fuar konuklarına aktaracak.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, enerji tüketiminin arttığı günümüz dünyasında enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiğini belirterek, Türkiye’nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığını hazırlattı. Petrol’deki her 10 dolarlık artışın cari açığımızı 5 milyar dolar artırdığını kaydeden Yorgancılar, “Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 yılındaki ilk 10 büyük ekonomi olma hedefimizi riske sokacak boyuttadır. Odamız, enerji kaynaklarının doğru kullanılması, çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasının taşıdığı önemin bilincinde olarak bu konudaki farkındalığı yükseltme ve İzmir’in önemli bir değeri, ülkemizin en köklü fuarı olan İEF’yi desteklemek üzere 86. İEF kapsamında, geçen yıl olduğu gibi OSB’lerimizin yer alacağı, şemsiye bir stant açıyor. Fuar konuklarını ve yatırımcıları bekliyoruz” diye konuştu.