AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 16 yılını geride bırakan AK Parti'deki değişim odaklı süreci değerlendirdi. CHP'nin körüklediği metal yorgunluk tartışmalarına da açıklık getiren Delican; "Değişim içerden açılan bir kapıdır ve doğanın kanunudur. Ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçiyor. Zaruretler ve halkın beklentileri farklılaştı. Bunun için " hurdalaşmış yığın" tabirini kullanıyorlar. Başarılı insanların da ruh yorgunluğuna teslim olabileceği, eski performansını gösteremeyeceğini anlamakta zorlamakla kalmıyor;  yine slogan siyaseti yapıyor, yine işlerine geldiği gibi kelime oyunlarına başvuruyorlar. Partimiz; doğanın, ve ülkemiz koşullarının doğal sürecini yaşıyor. Darısı başlarına!.. Biz 16 yıldır; karşımıza çıkan her fırtınada ayakta kalmayı ve hizmet zincirini büyütmeyi başardık. Bu gemiyi suyun üstünde tutmanın ötesinde, rotamızı her zaman büyük hedeflere yönelttik. Biz; önce vatan diyoruz. Bunu yaparken de  mevki makam derdine düşmüyoruz!" diye konuştu. 

 

Akıl; akıl olduğundandır ki...

Delege seçimlerini kısa bir süre önce tamamladıklarını ve bu hafta sonu başlayacak olan ilçe kongrelerinin kasım ayında, il kongrelerinin ise şubat ayında tamamlamayı hedeflediklerini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; üç seçimin gerçekleşeceği 2019 yılına, halkı daha çok kucaklayacak artan bir heyecanla hazırlanacaklarını söyledi. 

Başkan Delican; CHP'nin 81 ilde yaptığı ortak basın açıklamasında dile getirdikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak " akıl tutulması yaşıyor " sözlerine de sert tepki gösterdi. Başkan Delican; Hz. Mevlana'nın; "Akıl, akıl olduğundandır ki işlerin sonunu görür; sonu görmeyen akıl, nefis kesilir. " sözünü hatırlatarak şunları söyledi; " Akıl tutulması değil; aklı diri tutma, nefsi terbiye etme, vatan ve milletin kaderini işi bilmeyene, haine teslim etmeme gayreti içindeyiz. Halkın nabzını tutarken, millete hizmet ederken; öngörümüzü ve enerjimizi canlı tutmanın peşindeyiz. Tabi bu kendilerine uzak bir mesele! Biz hatırlatalım. Ne demişti Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ' Medeniyet yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır.' Milletimiz olanı biteni izliyor. Partimizin yeltendiği değişim sürecini haklı bulmakla kalmıyor, destekliyor. Katılımlar artıyor. Yoksa bundan mı korkuyorlar!" 

 

Tespitleri tehdit, emeği hurda görenlere ...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü; "Sayın Cumhurbaşkanımızı konuşmalarıyla ilgili tenkit ederek; siyasetin yine zafiyet ayağından, yumuşak karnından beslenenlere; tespiti tehdit, emeği hurda görenlere bir çift lafım var. Yaygaralar engelimiz olamaz. Şapkasını önüne koyabilen, Allah"tan korkan, millete sığınan, kararlı, öngörülü bir lidere sahibiz. Kadrolarımız; bugün var yarın yokla değil; emeğin yüceliğiyle değerlendiriliyor. Hiç kimsenin davası da görevi de bitmiyor. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. 16 yıldır bu davaya baş koymuş kim varsa; bu partinin başının tacı olmuştur. Kişisel ikbale yerimiz yoktur. Koltuk değil, dava aşkımız vardır. Baş edilmesi gereken olağanüstü durumlarla karşı karşıyayız. Terör gibi bir illete karşı tek vücut olmak zamanıyken, bunca iş varken;  siyaseti dam üstünde saksağana çeviren bir üsluba indirgeyenlerle kaybedecek zamanımız yok."

 

Kim ne derse desin...

Parti içindeki değişim ve gelişim sürecinin başarı ile tamamlanacağına inandığını söyleyen Delican; bu açıdan kuru gürültüye pabuç bırakmayacaklarını ve doğru yolda ilerleyeceklerini belirtti. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; "Cumhuriyetimiz kadar köklü bir siyasi parti olmakla birlikte; sandığa gidip, tek başına iktidara gelerek bu memlekete hizmet edebilme güvencesini hiç alamamışlar ki; bence büyük bir ızdırap olmalı! Bırakın 16 yıl tek başına iktidar olmayı, çıtasını dahi yükseltemeyen, ne kendileri ne de millet için hedef koymaktan aciz, 'biçare" bir haldeler. Başarısızlıklarının sonsuza dek sürmesi en büyük korkuları. Sözlüklerin işlerine gelen anlamlarında sıkışıp kalmış; mecazı kaçıran dar görüşleri ve sığ siyaset anlayışları ile debelenip duruyorlar.  Onlar debelenedursunlar; biz değişiriz de, gelişiriz de büyürüz de... " diye konuştu.