Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce bu projelerin devam ettiği İzmir ve Manisa’da toplam 16 aileye 133 adet saanen türü keçi ücretsiz dağıtıldı.

 

İzmir’de orman mahalleleri ORKÖY ile kalkınıyor

Bakanlık daha önce İzmir’de süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara kredi desteğinde bulunmuştu. Şimdi de süt verimi performansı ile öne çıkan bir tür olan saanen keçileri, Orman ve Köy İşleri (ORKÖY) kapsamında ailelere teslim edildi.

 

“Destek vermeye devam edilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, “2003-2016 yılları arasında 24 milyon TL’den büyük bir kredi desteği ile İzmir’deki vatandaşlarımızın ekonomik faaliyetlere katılımını teşvik ettik. Bu teşvik İzmir ve diğer illerimizde de devam edecek” (İHA)