Spor alt yapısına ve sporcuya verdiği destek sonucunda Türkiye genelindeki şampiyonlarda madalyalar kazanan Bayraklı Belediyesi, bu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak Antalya’da düzenlenen ve 2 bin 500 sporcunun yer aldığı Minikler Türkiye Taekwondo Şamampiyonası'na katılan Bayraklı Belediyesi sporcusu Faikcan Memiş, İzmir’e 3’üncülükle döndü.

 

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASI!

Şampiyonaya her gün idman yaparak hazırlandığını söyleyen Memiş, bir sonraki hedefinin Avrupa şampiyonasında derece kazanmak olduğunu söyledi. Memiş, “ 7 yıldır Bayraklı Belediyesi taekwondo kursuna geliyorum ve son 5 yıldır çeşitli turnuvalara hazırlanıyorum. Türkiye şampiyonası için her gün idman yaptım ve derece geldi. Sonra sakatlık yaşadım ve devam edemedim. Şimdi ise hedefim Avrupa şampiyonluğu. Bu derece için de elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

 

SIKI ÇALIŞMA PROGRAMI

30 yıldır Taekwondo’nun içinde olan ve son 15 yıldır antrenörlük yapan Faikcan Memiş’in hocası Ali Demirci ise, sporcusuyla gurur duyduğunu belirterek, “Hedefimiz, bir takım halinde Türkiye ve Avrupa turnuvalarında dereceler elde ederek, Türk sporuna katkıda bulunmaktır” dedi. Demirci, “1,5 yıldır Bayraklı Belediyesi spor kulübünde 2 farklı salonda ders veriyorum. Faikcan Memiş miniklerde Türkiye çapında en önemli derecesini elde etti. Bayraklı Belediyesi açısından da önemli bir derece. Hedefimiz 2018-2019 yıldızlar kategorisinde bu başarıyı milli takım seviyesine taşıyabilmek. Devamında 7-8 sporcumuz daha var. Bu başarı çizgisini gösterebileceklerini düşünüyoruz. Sıkı bir antrenman programı var, çocuklarımızla buna devam ediyoruz. Bunu bir takım haline getirmeye çalışıyoruz. Antalya’da 2 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada sporcumuz Türkiye üçüncüsü oldu. Son 1,5 yılda 5-6 madalya kazandık. Bize her konuda destek veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a çok teşekkür ederiz” dedi.

 

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sporcuların başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “İlçemizde spor alt yapısını önemli ölçüde güçlendirdik. Sporcularımıza elimizden gelen desteği verdik, veriyoruz. Bunun sonucunda da başarılar geliyor. Zıpkınla balık avlama ve halk oyunları ekiplerimiz Türkiye şampiyonu oldu. Kadın basketbol takımımız 1. lig’e yükseldi. 11-12 yaş kız voleybol takımımız İzmir üçüncüsü oldu. 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir’de 1’inci, Türkiye’de ise 7’nci sırada yer alıyoruz. Son olarak Minikler Taekwondo Türkiye şampiyonasında üçüncü olmayı başardık. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Spora ve sporcuya desteğimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.