Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP'nin 2019'daki muhtemel başkan adaylarını yazdı. Yazıda, İlhan Kesici ve Deniz Baykal isimleri öne çıkıyor...2019 başkanlık seçimleri öncesinde CHP'ye aday önerme girişimleri son sürat devam ediyor. Bu isimlerden biri olan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP'nin 2019'daki muhtemel başkan adaylarını yazdı.Hakan, yazısında İlhan Kesici ve Deniz Baykal isimlerini öne çıkarırken, Kılıçdaroğlu ve Büyükerşen isimlerinin ise düşük ihtimal olduğunu dile getirdi.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Aday olmayı pek düşünmüyor ama yakın çevresinden “Artık rüştünüzü ispat ettiniz. Aday siz olmalısınız” türü yaklaşımlarla karşı karşıya... Eğer bu yaklaşımların etkisi altında kalırsa... Olabilir. Ama düşük ihtimal...

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: İsmi dolaşımda... Eskişehir’deki başarılarının seçilmesinde etkili olabileceği konuşuluyor. Kendisi ne düşünüyor? Tutar mı, tutmaz mı? Bunlar belirsiz.

DENİZ BAYKAL: Aday olmak isterse ve bunun için bastırırsa... Önünde duran olmaz diye düşünüyorum. Referandum kampanyasının en etkili isimlerinin başında gelmesi, özgüvenini artırıyor.

İLHAN KESİCİ: “Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya gelecek olan adayın merkez sağa, cami cemaatine sıcak gelmesi gerekir” yaklaşımı, onun ismini öne çıkarıyor. “Ama Ekmeleddin Bey olayı?” dendiğinde... “İlhan Bey CHP’li” diye cevap veriliyor.