EGE MECLİSİ - Bayraklı Belediyesi resim kursu eğitmeni ressam ‘Atos’ lakaplı Atike Soğukpınar, öğrencileriyle birlikte yağlı boya tekniğinde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin duvarlarına resimler çizdi. Böyle bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Soğukpınar, “Sokak hayvanlarına burada çok iyi bakılıyor. Ekip ve hekimler çok iyi. Bayraklı’da böyle bir yerin olması önemli bir ayrıcalık. Bayraklı Belediyesi’nin bu projesinde öğrencilerimle birlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Kursiyerler ise, “İnsanların biraz daha dikkatini çekmek adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

ÖRNEK PROJE

Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin hayvan severler tarafından tam not aldığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sokak hayvanları için yaptığımız bakım ve rehabilitasyon merkezi duvarları yapısı itibariyle biraz resmi görünüyordu. Bu durumu değiştirmek adına merkezin duvarlarına ressamlarımız güzel resimler çizdi. Rehabilitasyon merkezimiz daha güzel bir görünüm kazandı” dedi.

 MERKEZDE YOK YOK

Sokak hayvanları için yapımı tamamlanan hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi duvarlarına çizilen güzel resimlerin tamamlanması ve son rötuşların ardından hizmete açılacak. Geçici bakım ve karantina merkezinde kedi ve köpekler ameliyat edilebilecek, kimliklendirilecek, kısırlaştırılacak, kayıt altına alınacak ve iyileşmesi sağlanan can dostlar aşılanarak yaşam alanlarına bırakılacak. Merkezde idari bölüm, modern cihazlarla donatılmış ameliyathane, muayene salonu, yoğun bakım ünitesi, aynı anda 60 köpeğin misafir edilebileceği ısıtmalı 30 adet padok ve 22 adet kedi kafesi ile karantina bölümü bulunuyor.

 

--