EGE MECLİSİ - 30 Ağustos Zafer Bayramı, 95’inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yılı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İzmir Valisi Erol Ayyıldız makamına geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene geçildi. Geçen yılların aksine İzmirlilerin ilgi göstermediği törenlerde, güvenlik tedbirleri de çok sıkı tutuldu. Protokol üyeleri ve davetliler hariç diğer katılımcılar, tek tek aranıp içeriye alındı.

 

Coşku meydana taşındı

Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, üstü açık askeri araçla katılımcıların bulunduğu tribünleri selamlamasıyla tören başladı. Kutlamalarda, AK Parti milletvekilleri, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, CHP milletvekilleri, Musa Çam, Özcan Purçu da hazır bulundu. Ayrıca eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'de protokol tribünde törenleri izledi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Personel Yüzbaşı Mehmet Ağır yaptı. Yüzbaşı Mehmet Ağır, Türkiye’nin büyük zaferi vatan ve millet sevgisiyle kazandığını, Türk ordusunun dün olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde olduğunu söyledi. Konuşmalardan ardından geçiş töreni başladı. Kentteki çeşitli komutanlıklara bağlı askerlerin geçtiği törende, vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.(Mihrap Düzöz - Sinan Yeniçeri İHA)