Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre 2019 yerel seçimleri için CHP’de mevcut belediye başkanlarının durumlarını performansları belirleyecek. Performans ölçümü için önümüzdeki dönemde anketler yapılacak. CHP, kendisine ait belediyelerden çok belediyesinin bulunmadığı illere yönelik çalışmalara hız verdi. Referandumdaki “Hayır” oylarını yerel seçimde sandığa taşımak için çalışmalar şimdiden başladı. Özellikle Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin gibi illerde sadece CHP’den değil, “Hayır” blokundan oy alacak adaylarla seçime gidilmesi bekleniyor...

 

KOCAOĞLU BELİRLEYİCİ

CHP’nin kalesi İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun aday olması durumunda tekrar aday gösterilmesi beklenirken; aday olmaması durumunda ise Kılıçdaroğlu’nun bir kadın adayı çıkarmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ayrıca eski il başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isimleri de konuşuluyor.

Eskişehir’de ise “Devam” kararı alması durumunda Yılmaz Büyükerşen yine rakipsiz görünüyor. Büyükerşen’in aday olmaması durumunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç büyükşehir için yarışacak.

Referandumda “Hayır” oylarının daha çok çıktığı Manisa için de özel bir çalışma yürüten CHP Lideri’nin, bu kentte sağ seçmenden oy alacak bir adayla seçime girilmesine sıcak baktığı ve bu konuda güçlü bir aday adayını partisine transfer ederek sürpriz yapmaya hazırlandığı ifade ediliyor.(Düzgün Karadaş / Gazete Habertürk)