İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, hak sahiplerinin mahkemeye taşıdığı ve 7 Eylül’de üçüncü kez ihaleye çıkacak Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümde sıfır çektiğine vurgu yapan Bilal Doğan, “Bayraklı, Gaziemir, Konak, Karşıyaka ve Çiğli’de hüsrana uğrayan Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır kentsel dönüşümde çivi dahi çakamamıştır. Bu başarısızlık kendisini Ege Mahallesi’nde göstermiş olup, hak sahipleriyle mahkemelik olan Büyükşehir Belediyesi, üç yıldır sayısız reklama konu olan projede ihale üstüne ihale yapmasına karşın yerinde saymaktadır. Dayatmayla, kavga dövüş, zorla yapılan bu kentsel dönüşüme talipli dahi bulamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi mega projeden umudunu kesti mi? Bu gidişle bu yatırım da diğerleri gibi yılan hikayesine mi dönecek?” şeklinde konuştu.

 

BAŞLAMADAN FİYASKOYA DÖNDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 hektarlık alanda hayata geçireceği Ege Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesini değerlendiren AK Parti’li Bilal Doğan, dev yatırımın başlamadan yılan hikâyesine döneceğini aktardı. Doğan, “Uzundere bölgesinde yapılacak dönüşüm projesinde 4 kez ihaleye çıkıp temelini altı ayda atabilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzülerek görüyoruz ki Ege Mahallesi’nde de aynı manzara ile karşı karşıyadır. Neredeyse 400 milyon lirayı bulan yatırım tutarına sahip Mavişehir Operası’nı konuştuğumuz şu günlerde bir başka fiyasko da kentin göbeğinde yaşanmaktadır. Önce 6 Temmuz’da, ardından da 3 Ağustos’ta ikinci kez ihaleye çıkılan Ege Mahallesi’nde merakla beklenen kentsel dönüşüm çalışması başlamadan hüsranla mı sonuçlanacaktır? 7 Eylül tarihinde üçüncü kez ihaleye çıkacak projenin gidişatına baktığımızda Nasreddin Hoca’nın “Ya tutarsa” lafı akıllara gelmektedir. Daha projenin ihalesini bile doğru düzgün yapamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi devrim olarak nitelendirilen bu dev kentsel dönüşüm çalışmasının altından nasıl kalkacaktır? Ve en önemlisi 330 milyon liraya mal olması beklenen bu yatırım söz verildiği gibi 33 ayda tamamlanabilecek midir? Proje bu hızla değil 3 yılda, ancak 10 yılda biter” dedi.

 

BİZ EGE MAHALLESİNİ UNUTMADIK, BAŞKAN SENDE UNUTMA!

Sözlerinin devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst üste yaşadığı ihale hüsranlarına dikkat çeken Doğan şunları kaydetti: “Kocaoğlu bugüne kadar yaşanan onca hüsrandan, onca fiyaskodan ders alamamıştır. Onca mega yatırım, onca büyük proje aynı başarısızlığa kurban edilmiştir. Üstelik aynı hatalarda ısrar edildiğinden ötürü bu kente çivi dahi çakılamamıştır. Neredeyse 15 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde tamamlanmış, anahtar teslimi yapılmış bir tane dahi kentsel dönüşüm projesi yoktur. Bayraklı, Örnekköy, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez, Güzeltepe gibi semtlerimizde bugüne dek bir çivi dahi çakılmamış ve bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır. Umarız Ege Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasının kaderi de 9 kez ihale edilen elektronik ücret toplama sistemi, üçüncü ihaleye kalan opera binası, üç seferde sonuçlanan elektrikli otobüs alımı, yine üç kez ihale edilen Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı, defalarca ihaleye çıkılan ve fiyaskoyla sonuçlanan metro projesine benzemez. Ege mahallesinde yaşayan İzmir’li hemşehrilerimizin kentsel dönüşüm projelerinin biran önce hayata geçmesini diliyoruz. Çünkü Ege Mahallesi’nde yaşayan İzmir’li hemşehrilerimiz bugüne kadar çok sıkıntı çektiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çok ihmal edildiler. Bu ihmallerin son bulmasını istiyoruz. Ege Mahallesinde yaşayan İzmirli hemşehrilerimizin sorunlarının takipçisi olacağız.” Dedi.