EGE MECLİSİ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte ev sahipliğini üstlendiği 9 Eylül resepsiyonu Kültürpark'ta gerçekleştirildi.

Geceye İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, belediye başkanları, üst düzey askeri yetkililer, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle çok sayıda İzmirli  katıldı.

15 Mayıs'tan 9 Eylül'e

Resepsiyonun açılış dansını eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ise 9 Eylül tarihinin önemine dikkat çekti. 15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edildiği gün Hasan Tahsin'in sıktığı ilk kurşunla başlayan Milli Mücadele'nin 9 Eylül 1922'de yine İzmir'in kurtuluşuyla tamamlandığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, İzmirlileri sabah 09.00'daki Zafer Yürüyüşü'ne ve tüm gün sürecek kutlama etkinliklerine davet etti. Başkan Kocaoğlu, "Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'den bize bu ülkeyi bağışlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dile seslendi. 

Başkan Kocaoğlu gecede ayrıca 9 Eylül gösterilerinde yer alacak Türk Yıldızları timinde görev alan personele bir teşekkür plaketi verdi.

Yine törenlere renk katan süvari birliklerinin plaketini ise Vali Ayyıldız takdim etti.İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın seslendirdiği şarkılar 9 Eylül resepsiyonuna renk katarken, peş peşe çalınan Memleketim şarkısı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı'yla birlikte coşku doruğa ulaştı. Davetliler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti.