Türkiye’de 2004 yılında uygulamaya giren özel güvenlikçilerin sertifikalı sayısı 1,5 milyona, güvenlikçi olabilir kartı taşıyanların sayısı 1 milyona, faal çalışan sayısı ise 285 bine ulaştı. Sayının bu büyüklüğü ise sektörde çalışanlarla ilgili darbe girişimi sonrası “FETÖ’nün yedek gücü, özel güvenlik ordusu” eleştirilerini gündeme getirdi.

50 ŞİRKET KAPATILDI

 Ancak yapılan incelemeler sonunda güvenlikçilerin FETÖ’nün ordusu olacak sayıda olmadıklarını ortaya koydu. 15 Temmuz sonrası FETÖ ile doğrudan bağlantılı 50 güvenlik şirketi kapatılırken, ByLock kullandığı tespit edilen 300’ü aşkın güvenlik görevlisinin sertifikaları iptal edildi.

 KAPSAMLI İNCELEME

 Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Genel Başkanı Ömer Çağırıcı bir grup gazeteciyle özel güvenlik sektörünün sorunlarını değerlendirdi. Çağrıcı, güvenlik birimlerinin 180 bini kamuda olmak üzere şu anda aktif çalışan 285 bin güvenlik görevlisinin olduğunu söyledi. Çağrıcı, sertifikalı ve kimlikli toplam 1,5 milyon özel güvenlikçinin terör örgütü ile bağlantısının kapsamlı incelediğini de dile getirdi.(Vatan)