Başkan Karabağ: “Partimizi büyütmeye devam edeceğiz”

AKP’den istifa eden Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ali Şenay CHP’ye geçti. Şenay’ın yakasına parti rozetini takan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Partimizi büyütmeye devam edeceğiz. Bir kişinin nereden geldiği önemli değil. Ne amaçla geldiği ve o partide nasıl durduğu önemlidir” dedi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen rozet takma törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Başkan Karabağ, 2009’dan bu yana yerel hizmetlerin CHP’nin oyunu genelde yükselttiğini belirterek, “Biz belediyecilik yaparken ‘kendimiz kazanalım, parti ne olursa olsun’ demedik. Bizim oylarımızdaki yükselişle birlikte partimizin oyları da yükseldi. Bu da demek oluyor ki partili belediye başkanı tarafsızlığını koruyarak, aslında hem partisinin hem yerelde oyunu yükseltebilir. ‘Ben belediye başkanı oldum ama partinin oyunu yükseltme gayretim olmasın’ mantığını kabul etmiyorum. Yerel iktidarlar genel iktidara giden yoldur. Araçtır. Bu aracı doğru kullanmak lazım. Geldiğimiz bu nokta belediye meclis üyelerimizle ve diğer partilerle ilişkilerimizi medeni çizgi içinde sürdürdük. Bu çizgide sürdüren arkadaşlarımızı bağrımıza bastık. Anketlerde Bayraklı Belediyesi’nin İzmir içinde en beğenilen belediye olduğu görülüyor. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir belediyeyiz. Bunu sade vatandaşımız, İzmir’in her ilçesindeki vatandaşımız görüyor. Bu dönemki AK Parti grubu içindeki arkadaşlarımız da görüyor” dedi.

EN UFAK PAZARLIĞI OLMAMIŞTIR

AKP’den istifa eden Şenay’ın bugün itibariyle CHP’ye üye olduğunu ifade eden Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “O yürekli bir davranış gösterdi. İktidardaki bir partiyi bırakıp gelmek kolay iş değildir. Bunu siyaset yapanlar bilir. Bunun için sağlam bir duruş gerekiyor. İkincisi geldiğin yerdeki insanla bir pazarlığın olmayacak. Ali Şenay’ın bizimle en ufak bir pazarlığı olmamıştır. Bizimle kurduğu ilişkiler içinde kendisine bizim partimizin meclis üyelerine davrandığımız gibi davrandığımızı görmüştür. Ali Şenay arkadaşımız halkın haklı taleplerinin belediyede çözüldüğünü görmüş, haksız talepleri de talep etmemiştir. Bu süreç içinde yola bizimle devam etmek istedi. Bizimle birlikte Bayraklı’ya hizmet etmek istedi” dedi.

KİMİN NEREDEN GELDİĞİNİN ÖNEMİ YOK AMA

Başkan Karabağ, AKP Bayraklı ilçe başkanının basın açıklaması yaparak kendisini eleştirdiğini hatırlatarak, “Adalet kurultayında içki içenlerin AKP’den geldiği basında yer aldı. Biz de tekrarladık. AKP İlçe başkanı benim sözlerimi tam olarak anlamamış. Bir insanın parti değiştirmesi olabilir. Ne için o partiye gittiği ve orada nasıl durduğu önemlidir. Nereden geldiği önemli değildir. CHP burada oyunu nasıl büyüttü? Eğer AK Partililer, MHP’liler ve diğer partililer bize oy vermeseydi biz oyumuzu artırabilir miydik? Büyüyebilir miydik? Bana oy vermek isteyene, ‘bana oy verme’ deme gibi bir lüksüm olabilir mi? ‘Sen AKP’lisin bana oy verme’ deme gibi bir gariplik olamaz. Benim partime gelmek isteyene ‘sen gelme’ diyemem. Bir insan provokatif amaçlı bir partiye gelebilir ve bu gelişleri tespit etmek gerekir. Üye yazılımlarını ona göre yapmak gerekir. Ali arkadaşımızın AKP ilçe başkanının açıklamasından sonra partimize gelmesi, bizim AK Parti ve diğer partilere bakış açımızı gösteriyor. Bir kişinin nereden geldiği önemli değil. Ne amaçla ve o partide nasıl durduğu önemlidir” dedi.

PARTİ İÇİNE MESAJ VERDİ

Partide bazı insanların kendilerinin istemediği bir aday olduğunda gidip karşı partiye çalıştığını vurgulayan Başkan Karabağ, “Peki o arkadaşlarımız mı sağlamdır Ali Şenay mi sağlamdır?” diye sordu, salonda bulunan partililer bu soruya “Ali Şenay” diyerek yanıt verdi.  Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Partini gidip başka partiye satacaksın, sonra ‘ben partiliyim’ diyeceksin. Ruhu partili olmayan, bedeni başka yerde olan insanlar, gelmişler özellikle belediyelerin olduğu yerlerde eşini dostunu işe sokmak için uğraşıyorlar. Bunlar her dönem delege seçimlerinde ortaya çıkıyor. Ondan sonra hiçbir seçimde ortada görünmüyorlar. Bunları partiden defetmek lazım. Partimizin büyümesi adına bizimle çalışmak adına her partiden insana kapımızın açık olduğunu söylemem gerekiyor. Nereden geldiği değil bizimle nasıl durduğu önemlidir. Yürüdüğümüz yolda bizi satmayacak insan lazım. Parti içinde üye yazılıp her seçimde bizi satan adamlardan, artık bunlardan bıktık. Bizi bunlar büyütmüyor. Bunlar kurultaylar kongrelerde görünüyor. Onun için CHP içinde kavga var lafı söyleniyor. Biz yolumuza Ali Şenay arkadaşımızla kardeşçe devam edeceğiz. Ali Şenay 40 yıldır burada oturuyor. Aynı bölgenin insanıyız. Partimizi büyütmeye devam edeceğiz”  

SÜREKLİ ÇALIŞIYORUZ

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, “Göreve geldiğimiz günden beri Bayraklı’ya hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Belediye başkanımızla, ilçe örgütümüzle, meclis grubumuzla, sivil toplum örgütleriyle beraber Bayraklı’da CHP’nin çıtasını nasıl yükseltiriz, CHP’nin kalesini nasıl daha fazla koruruz diye çabalıyoruz. Oyumuzu yüzde 32,5’lardan yüzde 43,5’lara çıkarırken bunlar kolay olmadı. Bunun en büyük nedeni bize yerelde iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi olmasından kaynaklanıyor. Bayraklı ilçe olduğunda CHP’nin bu günleri göreceğine bazen en yakınımız inanmıyordu. Ama bir Hasan Karabağ gerçeği vardı. Yerel hizmetlerden anlamasından ve örgütün çeşitli kademelerinde görev yaparak buraya gelmesinin Bayraklı’ya ne kadar artı getirdiğini herkes görüyor” dedi.

GURUR DUYUYORUM

İstifasını ilçe seçim kuruluna verdiğini belirten Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ali Şenay ise, “Ben hep icraata bakmışımdır. 10 yıldır AKP’de kayıtlıydım. Son dönemde de meclis üyesi seçildim. 40 yıldır bu mahallede oturuyorum. Ben icraata bakarım. Çalışan bir partinin yanında olmaktan gurur duyuyorum. Bundan sonra hep birlikte Sayın Başkanla, belediye meclis üyesi arkadaşlarla çalışacağız.. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Karabağ ve Alper, Şenay’ın yakasına altı oklu rozeti taktı. Ardından Başkan Karabağ ve beraberindekiler belediye meclis toplantı salonunda bir süre sohbet etti. Son istifayla birlikte CHP’nin meclis üyesi 23’e çıktı. AKP’nin meclis üye sayısı ise 14 oldu