Irak'taki referanduma ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararımızı 22 Eylül'deki MGK'da vereceğiz.dedi.

"KARARIMIZI O TOPLANTIDA AÇIKLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısını 22 Eylül'e çektiklerini ifade ederken "IKBY'deki referandumla ilgili kararımız o toplantıda açık net görülecek" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Barzani'nin açıklaması çok yanlış. Akıl tutulmasından öte görüyorum. 22 Eylül'deki MGK'da karar vereceğiz.

Barzani, bizim ne düşündüğümüzü çok iyi biliyor. Yaptığı açıklama çok yanlış.

Barzani'nin en zor anlarında oradaki yönetimin yanında olduk, hala da yanındayız. Bu olanlar bizi yeni karar sürecine itti.

Amerika dönüşü Ayın 27'sinde yapılacak olan MGK toplantısını referandumu da içine alacak şekilde 22'sinde yapacağız.

Nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından çok açık net görecek.

ABD'DEKİ GÖRÜŞME

Bunları olay yaşandığı andan itibaren tepkimizi açık net ortaya koyduk. BMGK ABD'nin aslında bir yerde güvenliği altında bir şeydir. Bizi BM Genel Kurul binasında kendi elemanları güvene alır ama dışarıda hep ABD bizim güvencemizi sağlar. Bunun yanında bizim kendi korumalarımız da vardır. Bu olay da 16 Mayıs'taki seyahatimiz sayın Trump'ın üzere yaptığımız üstelik bir resmi ziyaretti. Bu ziyarette maalesef orada PKK terör örgütünün mensupları ile FETÖ'cülerin dayanışması ile bize kısa bir mesafede gösterileri oldu. Buna ABD güvenlik kurumlarının ciddi bir müdahalesi olmadı. Daha sonra biz Büyükelçilik binamıza geleceğimizde de orada meğerse bazı adımlar atıldı yine biz oraya geldik ve baktık ki 100-75 metre mesafede aynı durumdaydılar.

Orada da gösteriler vardı. Tüm bu gösteriler karşısında benim oradaki vatandaşlarım da eli bağlı duramazdı. Onlar müdahale yoluna gittiler. Benim korumalarım da eli bağlı duramazdı. ABD polisi en ufak bir müdahale yapmıyor. Baktık ki bizim korumalarımızla ilgili ne yazık ki gözaltı kararları, kendilerine göre mesela eşimin iki hanım koruması olayların olduğu yerde resmi olan ismi olan isimleri arasında hiç olmayan kişiler. Bunlarla ilgili bir gözaltı kararı gibi bir şey çıkartıyorlar. Sonra baktık ki bunun ucu da FETÖ'ye dayanıyor. Ne yazık ki orada bunlarla müşterek çalışıyorlar.

ARAKAN BÜYÜK FELAKET

Arakan'daki olaylar büyük bir felaket. Büyük bir dram. Gerek eşim gerekse Dışişleri Bakanımızdan aldığımız bilgiler çok acı. Bizim hedefimiz Bangladeş'e çadırın moderni olmaz ama buradaki çadırlara nazaran daha modern yerler çadırlar kuralım. Burada aynı zamanda hastanelerimizi mutfaklarımızı kuralım. İlacı vesaireyi biz onları zaten çözer hallederiz. Ve biz bunların alımlarını Bangladeş'ten yapacağız söyledik hem de Bangladeş'in ekonomisine de katkı sağlarız. Bununla ilgili şimdi cevap bekliyoruz.Şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi? Onlar silahlı mıydı ey Kılıçdaroğlu? Siz nasıl utanmaz bir adamsınız. Yok öyle bir şey inlerine gireceğiz. On binlerce şehidimin hesabını soracağız. Üzerine üzerine gideceğiz. Öbürü tam terörist ağzıyla konuşuyor. Kılıçdaroğlu istediğin kadar üzül.(Vatan)