İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre yatağındayken altını ıslatan 5 yaşındaki kızını darp edip, kızının kolunu çakmakla yakmak suçundan ve eşini darp edip tehdit etmek suçundan yargılanan sanık İ.P.'ye ilk celsede ceza yağdı. Cani baba, çocuğuna eziyet suçundan 5 yıl, eşini tehdit suçundan 2 yıl indirimsiz ceza aldı. 

Davaya konu olay, geçtiğimiz 15 Haziran günü Karabağlar'da meydana geldi. Soruşturmayı yürüten savcı Selim Berber'in hazırladığı iddianameye göre, 8 yıldır evli olan hamallık yapan İlhan P. (27) ile ev hanımı D.P.'nin (27) 5 yaşında P.B.P isminde kız çocuklarının olduğu, şüpheli İlhan P.'nin olay tarihine kadar kızına ve eşine şiddet uyguladığı ancak D.P.'nin şikayet etmediği belirtildi. Olay tarihinde ise evde bulundukları sırada, küçük kız P.B.P. yatağından altını ıslatarak uyanıp babası İ.P.'ye "Ben kardeş istiyorum, ne zaman kardeş yapacaksınız" diye sordu. Küçücük kızının altını ıslatmasına da kızan baba İ.P., minik P.B.P.'ye tekme ile karnına ve başına vurmaya başladı. Cani baba hırsını alamayarak mutfaktan aldığı çakmak ile ağlayan ve acı çeken kızının kolunu yaktı. Bu anları ise D.P. cep telefonu kamerası ile kaydetti. Hızını alamayan baba İ.P., yaktığı sigarasını minik P.B.P.'nin üzerinde söndürmek istedi ancak anne D.P. araya girdi.

 

Polisin önünde de tehditlere devam etti

İ.P. eşini, "Sizi öldüreceğim, kimse benim elimden sizi almayacak, gömeceğim sizi" diye tehdit etti. D.P.'nin polise haber vermesi ile polis ekipleri eve gelip şüpheliyi gözaltına aldı. Polis, cani baba İ.P.'yi evden alıp götürmek isterken, polislerin önünde eşi D.P.'ye, "Seni de, çocuğu da, kendimi de öldürürüm. Katliam yaparım" diye tehditlerine devam etti. Emniyetteki sorgulamasının ardından İ.P. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcı Selim Berber, sanık hakkında eşine hakaret, tehdit, çocuğuna eziyet suçlamalarıyla iddianame hazırlarken, iddianame İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 

Sanık suçlamaları kabul etmedi

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık İ.P., sanık avukatı, müştekiler D.P., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı. Sanık İ.P. mahkeme karşısında yaptığı savunmada çocuğunun korkutmak için çakmağı yakarak koluna yaklaştırdığını, ateşin koluna değmediğini, eşini tehdit etmediğini, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Eşinden daha önce dayak yediğini söyleyen ancak mahkemede bir anlık bir öfke ile eşinin çocuğunu ve kendini darp ettiğini belirten anne D.P., eşinden şikayetçi olmadığını, eşi İ.P.'nin öfkeliyken neler yaptığını göstermek için görüntüye aldığını söyledi.

 

Görüntüler izlendi

Daha sonra olay günü D.P.'nin çektiği cep telefonu kamera görüntüleri izlendi. Görüntüde, sanık İ.P.'nin kanepede oturan kızı P.B.P.'nin yanına gelerek çocuğunun koluna çakmağı yakmak suretiyle eziyet ettiği, sürekli olarak çocuğun kafasına ve koluna vurduğu, küçük çocuğun bu eylemler karşısında korkup ağalayarak babasından saklanmaya çalıştığı, sanığın kendini uyaran eşi D.P.'ye tekme attığı görüldü.

 

İlk celsede hakim kararı verdi, cezayı kesti

Hakim Mehmet Şahiner, duruşmanın sona geldiğini söyleyerek sanık İ.P.'den son sözünü sordu. Sanık, pişman olduğunu söyledi. Hakim, müşteki D.P.'nin eşinden şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle sanığın hakaret suçlamasından beraat ettiğini; sanığın eşini ölümle tehdit etmesi suçundan işleniş şekli, kastın yoğunluğu nedeniyle 2 yıl ile cezalandırıldığını, sanık lehine takdir indirim uygulamasını gerektiren bir nedenin bulunmadığını; sanığın kendisini savunamayacak durumda olan çocuğuna yönelik eziyet suçundan suçun işleniş şekli, çocuk üzerinde getirecek psikolojik tahribat ile eylemin kastı gözetilerek 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Sanık lehine tahrik indirim uygulamasını gerektiren bir neden bulunmadığını belirten hakim, sanığın kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı mahkum olduğu hapis cezasının sonucu olarak cezanın infazı tamamlanıncaya kadar çocuğunun velayetinden yoksun bırakıldığını, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip davayı ilk celsede bitirdi.(Atakan Şen / İHA)