MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Bornova'nın yaklaşık 80 bin sabit ve 130 bin hareketli nüfusa sahip Pınarbaşı mahallesinin Işıkkent ile birleştirilerek Pınarkent adıyla ilçe olması için görüşmeler yaptı. Tanrıkulu, bunun için yasa teklifi vereceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun Toplantıya Pınarbaşı Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Tanrıkulu, 1980 yılına kadar bağımsız belediye olan ancak 27 Haziran 1984 tarihli ve 3030 sayılı Büyük Şehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile kapatılan Pınarkentin ilçe olması yönünde görüşmeler yaptı.

Pınarbaşı ve Işıkkentlilerin 2008 yılında MHP yönetimine ilettikleri yoğun talep üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda, 2008 yılında 'Pınarkent' adı altında İzmire yeni bir ilçe kurulması için TBMMye kanun teklifi verildiğini ancak dönemin iktidarı tarafından reddedildiğini söyleyen Tanrıkulu, şunları söyledi:

"İzmire Pınarkent adı altında yeni bir ilçe kurulması yönünde nelerin yapılabileceğini, bu konuda en kısa zamanda hangi adımlarla sonuç alınabileceğini görüştük. Bu bağlamda hemen kanun teklifimizi hazırlayıp TBMM'ye sunacağız. Pınarbaşı ve Işıkkentliler ile beraber beklentimiz söz verenlerin de, bu sözlerini hatırlayıp bizlerin bu konuda TBMMde atacağımız adımları desteklemeleri veya önümüzdeki günlerde çıkarılacak bir Kanun Hükmünde Kararname ile Pınarkent ilçemizin kurulmasıdır. Hatırlanmalıdır ki Sayın Başbakan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken Pınarbaşı Çarşı meydanında orada yaşayan vatandaşlarımıza Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek ilçe yapılması yönünde sözü bulunmasına rağmen yıllar geçmiş, verilen söz yerine getirilmemiştir. Pınarbaşı ve Işıkkentlilere verilen söz ortada dururken, geçtiğimiz Ağustosta iktidar 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Artvin iline bağlı Kemalpaşa ve Aksaray iline bağlı Sultanhanı İlçesi kurulma kararını Sayın Başbakanın da imzasıyla vermiştir. Şimdi sıra yaklaşık 80 bin sabit ve 130 bin hareketli nüfusa sahip Pınarbaşı ve Işıkkentin bir araya getirilerek ilçe yapılmasına gelmiştir. Böylelikle kendi yağında kavrulan her iki mahallemiz, Pınarkent ilçe statüsüyle daha etkin yatırımlarla çok daha güzel yarınlara yol alabilecektir."(DHA)