Güpegündüz yaşanan olay, İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Ata Caddesi’nde geçen Pazartesi meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, telefon faturasını yatırmak için fatura yatırma merkezine giden 14 yaşındaki Berkay Fidancı, babasının doğum gününde hediye olarak 2 ay önce aldığı 850 liralık bisikletini dükkanın önüne park etti. Bisikletini kontrol etmek üzere dükkandan çıktığında bisikletini bulamayan çocuk büyük şok yaşarken, sokak sokak bisikletini arasa da bulamadı. Hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntüde, bisikletiyle Berkay Fidancı’yı takip eden şahıs, kendi bisikletini dükkanın yakınında bir ağacın yanına park ederek küçük çocuğu kontrol ediyor. Endişeli tavrıyla dikkat çeken şahıs, uygun vakti kollayarak Berkay Fidancı’nın bisikletine binip hızla uzaklaşıyor. Bu sırada, yoldan geçen bir vatandaş da durumu anlayıp şahsın arkasından bakakalıyor.

“Beni gözetlemiş”

Yaşadığı olayı anlatan Berkay Fidancı, “Faturayı yatırmak için dükkanın önüne bisikletimi park ettim. O da beni takip ederek kendi bisikletini park edip beni gözetlemiş. Sonra da kendi bisikletini bırakıp benim bisikletimi çalmış. Bisikletimi yerinde göremeyince aramaya başladım. Pembe tişörtlü bir ağabey şahsın bisikletimi çaldığını gördüğünü söyledi. Onunla birlikte aradık ama bulamadık. Sonra babamla birlikte polise haber verdik. Koskoca adam küçük bir çocuğun hayallerini çaldı” dedi.

Kendi bisikleti parmak izi alınmak üzere götürüldü

Baba Erdal Fidancı ise “Bizi asıl endişelendiren şahsın çocuğumu takip etmesi. Daha sonra ağacın yanına bıraktığı kendi bisikletini emniyet parmak izini almak için götürdü ama o bisiklet de çalıntı olabilir. Polis araştırmasını sürdürüyor. O adamın bulunup cezasını çekmesini istiyorum. Başkasının da başına gelmesin. Takip olayı da bizi çok düşündürüyor. Kampanya gibi, eskiyi bırakıp yeniyi götürmüş” diye konuştu.(Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri -İHA)