Dikili polisi Eylül ayının son günlerini kapsayan dönemde Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile koordineli yürüttüğü operasyonlarda biri yaralı 10 insan taciri ile 700’ün üzerinde mülteciyi Midilli Adası’na yasa dışı geçmeye teşebbüs ederken yakaladı. Mahkemeye sevk edilen 9 insan taciri ile son operasyonda güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına uymayan ve kaçarken yaralı olarak yakalanan bir zanlı da Bergama Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından tutuklanırken, aynı operasyonda yakalanan mülteciler de işlemlerin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Son 15 günde 10 insan taciri tutuklandı

Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe kıyılarından Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollardan mülteci kaçırılacağı bilgisi üzerine, kent genelini kapsayan çalışma başlattı. Polis ekiplerinin İlçe Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliğinde teyakkuza geçerek farklı günlerde, farklı noktalarda düzenlediği operasyonlarda insan tacirlerine ağır darbeler vurdu. Son 15 günde polis ve jandarmanın karadan yürüttüğü, sahil güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan katıldığı operasyonlarda suç üştü yapılan 10 insan taciri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, operasyonda yakalan 700’den fazla mülteci de işlemlerinin ardından İzmir İli Göç İdaresine teslim edildi.

2 zanlı daha tutuklandı

İnsan kaçakçılığı yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 3 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Dikili Adliyesi’nde nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan R.G (29) ve A.O (21) çıkarıldığı mahkemece insan kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken Suriye uyruklu M.M (21) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonlar kesintisiz devam edecek

Operasyonlarını sıklaştıran polis ve jandarma ekiplerinin karadan, sahil güvenlik ekiplerinin ise denizden ve havadan bölgedeki tedbirlerini en üst seviyeye çıkaracağı belirtiliyor. Emniyete yakın kaynaklar aralıksız devam eden operasyonların sonucuna göre bölgede yeni gözaltıların olabileceği iddia edilirken, yetkililer de vatandaşlardan insan kaçakçılığına ilişkin gördükleri, tanık oldukları ya da duydukları her bilgiyi güvenlik güçleri ile paylaşma davet etti.(İHA)