EGE MECLİSİ - Kursların başlaması nedeniyle Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Kurslarımızı gönüllü öğretmenlerimiz verecek . Tamamı ücretsiz kurslarımıza sadece Güzelbahçe’de ikamet edenleri kabul edebiliyoruz. Daha önceki yıllarda komşu ilçelerden gelenleri de kabul ediyorduk, ancak başvuru fazla olunca artık komşu ilçelerde ikamet edenleri ne yazık ki kurslarımıza alamıyoruz. Beceri ve spor kurslarımıza 1200’e yakın kişinin başvurması, kurslarımıza gösterilen ilginin somut kanıtıdır ” dedi.

Resim, seramik, mozaik, ahşap, cam ve taş boyama, takı, mefruşat, iğne oyası, yün örgüsü, dikiş, nakış, tel kırma, tel sarma, balık ağı donamı, halk müziği, bağlama, halk oyunları, Türk Müziği, tiyatro (çocuk-genç ve yetişkin), kadının insan hakları eğitimi, aerobik, zumba, plates, yoga, jimnastik, bale, basketbol, voleybol, futbol, kick boks ve tenis gibi 30’u aşkın branşta kurs verilecek.

Kurslar, Yelki Semtevi, Yelçevko binası, Çamlı Semtevi, Atatürk Kültür Merkezi, Amfi Tiyatro, Cemevi, Eski Şantiye binası ve Gençlik Merkezi’nde veriliyor.