EGE MECLİSİ - Yunanistan’ın Nea Smyrni (Yeni İzmir) kentinin Belediye Başkanı Stravros Tzoulakis, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Yunanistan’ın İzmir Başkonsolos’u Argyro Papoulia’nın eşlik ettiği buluşmada konuk Başkan Tzoulakis, iki yakanın aynı ada sahip iki şehri arasında işbirliğini artırmak istediklerini söyledi. 

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ 

1922 mübadelesi sırasında İzmir'den göçen Rumların Yunanistan'da kurduğu şehir olan Nea Smyrni’nin Belediye Başkanı Tzoulakis, Konak Belediyesi’nin Türk ve Yunan kültürleri arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren başarılı çalışmaları hakkında Başkonsolos Papoulia’dan olumlu görüşler aldığını dile getirerek; “İnanıyoruz ki bu işbirliği bizlerle de devam edecek. Her alanda, her talep doğrultusunda bunu sağlayabiliriz. İster kültür, ister spor, ister eğitim, ister ticaret olsun sizinle işbirliği içine girmeye varız. Yunanistan’da gerçek anlamda tam bir ekonomik kriz içinde olmasına rağmen  belediyemiz gayet iyi durumda. Bu nedenle her türlü işbirliğine girmek istiyoruz” dedi. Başkan Sema Pekdaş’ın da kendisi gibi hızlı karar alıp, çabuk uygulamaya koyan bir kişi olarak duyduğunu dile getiren Tzoulakis, “Siz de benim gibi çok çabuk karar alıp, hemen uygulamaya geçen bir insansınız. Bu da yapacağımız işbirlikleri için çok önemli bir özellik” dedi. 

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

 Yunan heyetini makamında ağırlayan Başkan Pekdaş da iki kentin kuracağı iyi ilişkilerin, iki ülkenin dostluğuna ve barışına katkı koyacağını söyledi. İzmir’in binlerce yıldır farklı kültürlere kucak açmış, kadim bir şehir olduğunu dile getiren Pekdaş, “Ortak kültürün bizleri daha çok zenginleştirmesini istiyoruz. Bu da sağlanacak işbirliğiyle olur. Bu toprakların geçmişine ve kurulan komşuluklara saygı duyuyoruz. Bu işbirliğini geliştirmek için de her zaman birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.