EGE MECLİSİ - Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, PKK'lı teröristlere yönelik olarak 'Fırtına' adıyla düzenlenen operasyonunda dün 5 teröristin öldürülmesinin ardından bugün İnsansız Hava Aracı (İHA) ve bir helikopterin de havadan desteğiyle, kaçan 2 teröristle temas sağlandığı bildirildi. Dünkü temasın yaşandığı Toparlar Şelalesi'nin 600 metre kuzebatısında çembere alınan 2 terörist ile çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

 

Polis de Köyceğiz'in girişindeki kırsal Döğüşbelen Mahallesi ile çıkışındaki kırsal Zeytinalan Mahallesi'nde önlem alıp, araçları tek tek durup, arama yapıyor.

Polis ve jandarma kuş uçurtmuyor

Operasyonların ardından yerleşim yerleri giriş ve çıkışlarındaki yol kontrollerini sıklaştıran polis ve jandarma, kimlik kontrollerinin yanı sıra durdurdukları araçlarının bagajlarını da arıyor.

Toparlar Mahallesi'ndeki turistik Toparlar Şelalesi'nin doğusunda dün sabah 'Fırtına' adı verilen operasyonda, 5 terörist ölü ele geçirildi. Operasyon bölgesinde arama-tarama faaliyetleri sürerken, ilçede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. İlçenin giriş ve çıkışlarında polis jandarma işbirliğinde aralıksız yol kontrollerine başlandı. Sürücü ve yolcuların kimlik kontrollerinin yanı sıra durdurulan araçların bagajlarında da arama yapıldı. Yol kontrollerine, jandarma da destek verdi.

 

Polis ve jandarma tarafından araçları didik didik aranan vatandaşlar ise güvenlik önlemlerinden memnun oldukları söyledi. Otomobiliyle kontrol noktasına gelen öğretmen İsa Duran, "Bu bölgeye bu olayların sıçraması tabii ki kötü oldu. Güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Güvenlik güçlerine başarılar diliyorum" dedi. (Cavit AKGÜN-Cihan KAYA/DHA)