EGE MECLİSİ - Buca Belediyesi hobi, sanat ve meslek sanat kurslarında kış dönemi başlıyor. 3 yılda 10 bin 72 kursiyere ücretsiz eğitim veren Buca Belediyesi, 2017-2018 kış sezonunda da 6000 Bucalıya eğitim vermeyi hedefliyor.  Buca Belediyesi, bilgisayar işletmenliğinden, kuaförlüğe, ahşap boyamadan aşçılığa kadar 42 dalda düzenlediği kurslara pop orkestrası, kukla tiyatrosu ve sinema ve yönetmenlik kursları gibi yepyeni branşlar da ekledi. Çocuklara yönelik sanat kursu başvuruları 6 Ekim’de başlayıp, 14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak yetenek sınavıyla start alırken, hobi ve meslek kursu başvuruları Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Yaşamın tamamının bir eğitim süreci olduğunun altını çizmek için eğitim yatırımlarının merkezine sadece çocukları değil her yaş gurubunu koyan Buca Belediyesi, çocuklar ve yetişkinler için açtığı hobi, sanat ve meslek kursları ile binlerce Bucalıya eğitim imkanı sunuyor.

Bucalılar, Evka -1 ve Çamlıkule Semtevleri ile Güzel Sanatlar, Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi ve Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kurslarla Bucalılar yetenekleri doğrultusunda boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirme imkanına kavuşacak. Çocuklar ve yetişkinler olarak 2 grup altında 42 ayrı dalda faaliyet gösterecek olan kurslar sayesinde binlerce Bucalı yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayacak.

Çocuklara yönelik sanat kursları da düzenleyen Buca Belediyesi, Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde halk oyunları, gitar, keman, bale, resim, tiyatro ve kukla branşlarında 14- 15 Ekim tarihlerinde yapılacak yetenek sınavıyla adaylarını alacak.

Mali imkanları yeterli olmayan ailelerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde ders desteği programları açan Buca Belediyesi, 12. Sınıf öğrencileri için üniversiteye yönelik ders programlarına da Ekim ayı içinde başlayacak.

Merkezlere göre kurs branşları şöyle;

ÇAMLIKULE SEMTEVİ;

Yetişkin okuma-yazma, işaret dili, diksiyon, iş garantili dikiş-nakış, kuaförlük ve güzellik bakım, pilates-aerobik, yetişkin resim, yetişkin İngilizce, yetişkin satranç, kokulu sabun

KADIN AKTİVİTE MERKEZİ

Kat-ı, şetişkin resim, ahşap boyama, bez bebek, takı tasarım,

EVKA-1 SEMTEVİ

Dikiş ve moda tasarımı, pastacılık, aşçılık, yetişkin resim, kuaförlük ve güzellik bakım, takı tasarımı, zumba, pilates, step, aerobik, bağlama, işaret dili.

GÜZEL SANATLAR VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Almanca, Rusça, Fransızca, İngilizce, etkili iletişim, fotoğrafçılık, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, yetişkin bağlama, yetişkin halk oyunları, pilates, diksiyon eğitimi, işaret dili eğitimi, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar işletmenliği, yetişkin tiyatro, yetişkin bağlama, yetişkin halk oyunları, yetişkin pop orkestrası, yetişkin kukla tiyatrosu, yetişkin sinema ve yönetmenlik kursu, çocuk halk oyunları, çocuk gitar, çocuk keman, çocuk bale, çocuk resim, çocuk tiyatro ve çocuk kukla tiyatrosu.

CHARLİE CHAPLİN ETÜT MESLEK VE SANAT ATÖLYESİ

Yetişkin okuma yazma

TÜRKAN SAYLAN ÇAĞDAŞ YAŞAM MERKEZİ

Makine dikiş, pastacılık, aşçılık, pilates, takı tasarımı, diksiyon, işaret dili, ahşam boyama, moda tasarımı, zumba.