EGE MECLİSİ - Bu yıl öykü türünde düzenlenen yarışmaya, 20’i ortaokul 82’si de liseli olmak üzere 102 öğrenci katıldı. 

 

Sabah saatlerinde Ödemiş Halk Kütüphanesi salonunda yapılan yazma işleminin ardından akşam da ödül töreni düzenlendi. Törene katılan Kaymakam Celil Ateşoğlu, yarışmaya gösterilen ilgiliden dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Her yıl farkı türlerde düzenlenen yarışmanın bu yılki türü öykü olurken konusu da gece ve gündüz olarak belirlendi. Yarışmaya Ödemiş’in çeşitli ortaokul ve liselerinden 102 öğrenci katıldı. Öğrenciler öykü yazımının ardından Arkeoloji Müzesi’nde gezi yaptı. Aynı günün akşamında düzenlenen ödül törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, yarışmanın düzenleyicisi emekli başkonsolos Ülkü Başsoy, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen, arkeolog Emin Başaranbilek, sendika ve dernek temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Danışmanlığını Recep Başsoy'un öğrencisi ve Savaş Başsoy'un arkadaşı olan ÇEKÜL Birgi Temsilcisi arkeolog ressam Emin Başaranbilek'in yaptığı ödül töreni edebiyat öğretmeni Zarif Özcan’ın sunumuyla gerçekleşti. Ödül töreninden önce Dil Derneği Genel Başkanı Sevgi Özen’in bir mesajı okunurken, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de böyle bir yarışmaya destek vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

"Gençlerimizin anadilimize sahip çıkmasını istiyorum”

Arkeolog Emin Başaranbilek ise, "Ödemiş’te bu yıl beşincisi düzenlenen 'Savaş Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil ve Yazın Ödülleri'nde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben bu mahallenin çocuğuyum ve Savaş Başsoy’un arkadaşıyım. Recep Başsoy büyüğümüzün de öğrencisiydim. Savaş arkadaşım ve Recep öğretmenim adına Savaş’ın ağabeyi Ülkü ağabeyimiz Ödemiş’te Türkiye’ye örnek bir yarışma başlattı. Bu yıl yarışmamıza çeşitli ortaokul ve lise okullarından öğrencilerimiz katıldılar. Her katılan öğrencimize tebrik ediyorum dereceye girenlere de başarılar diliyorum. Ülkü ağabeyimizi de teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda da sürmesini temenni ediyorum" dedi. Yarışmanın düzenleyicisi emekli başkonsolos Ülkü Başsoy da, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının sadece babası ve kardeşini anmak olmadığını belirterek, “Türkçemiz her geçen gün özünü kaybediyor. Atatürk’ün de dediği gibi, 'Türkçe, bir ulusun aklıdır.' Gençlerimizin anadilimize sahip çıkmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Ödüller verildi

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmaya hatılan her öğrenciye katılım belgesi ile birlikte Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan kitap seti armağan edildi. Lise düzeyindeki yarışmada, Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nden Melike Çakmak birinci olurken, Ödemiş Anadolu Lisesi’nden Sabriye Suludere ikinci, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nden Ebru Ünlü de üçüncü oldu. Ortaokul düzeyinde de İmam Hatip Ortaokulu'ndan Esma Bozdoğan birinci, 50. Yıl Ortaokulu'ndan Nazire Öztürk, 50. Yıl Ortaokulu'ndan Sıla Gider de üçüncü oldu. Yarışmada 50. Yıl Ortaokulu'ndan Taha Gökay Kiremitçi ile Sınav Temel Lisesi’nden Senanur Tüvsüz’e de İsmail Uysal Özel Ödülü takdim edildi. (Onur Şahan/İHA)