EGE MECLİSİ - İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ve Genel Sekreter Av. İlke Erol, Filibe Barosu’nun 120. kuruluş yıldönümüne katıldılar. Filibe Barosu Başkanı Av. Stefan Levashki’nin davetlisi olarak törene katılan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “göreve geldiğimiz günden bu yana İzmir Barosu’nu uluslararası bir baro yapmak için verdiğimiz yoğun mesainin karşılığını alıyoruz” dedi.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Bulgaristan Barolar Birliği Başkanı Av.Ralitsa Negentsova, Filibe Barosu’nun önceki dönem baro başkanları Av. Vladimir Zlatev ve Av. Emilia Nedeva, Bulgaristan’ın birçok kentinden gelen Baro Başkanları ile Filibe Barosu avukatlarının katıldığı törende, Filibe Barosu’nun 120. yaşını kutlayarak Baro Başkanı Av. Stefan Levashki’ye bir plaket sundu. Törende konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, barolar arası dostluk ve kardeşliği geliştirmek ve farklı ülke hukukları arası çalışmalar yapmaya büyük önem verdiklerini ve göreve geldikleri andan itibaren bu konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek “bu amaçla çıktığımız yolda ilk olarak 2015 yılında Filibe Barosu ve İzmir Barosu arasında kardeş baro protokolünü imzaladık” dedi. Her fırsatta İzmir Barosu’nun uluslararası bir baro olması gerekliliğini vurguladığını ifade eden Özcan, “bu anlamda da gerek yabancı barolar gerekse üniversitelerle işbirlikleri geliştiriyoruz. Daha geçen hafta Almanya Martin Luther Üniversitesi ile birlikte Türk Alman Tıp Hukuku Sempozyumunu düzenledik” dedi. 

 

KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI İZMİR, FİLİBE VE SELANİK BAROLARI İŞBİRLİĞİ YAPACAK

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir, Selanik ve Filibe Barolarının ortaklaşa geliştirdikleri bir çalışmanın çok yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi. 10 Kasım’da önce Selanik’te, 10 Aralık’ta İzmir’de ve sonrasında Filibe’de kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı uluslararası toplantılar yapılacağını söyleyen Baro Başkanı Özcan, her üç barodan avukatların bu toplantılara katılacaklarını ve kendi ülke hukukları ile uluslararası hukuk anlamında konuları değerlendireceklerini ifade etti.

 

Filibe Barosu Başkanı Av. Stefan Levashki de İzmir Barosu heyetinin bu anlamlı günde aralarında bulunmalarından büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek “henüz yolun başındayız, dostluk, kardeşlik ve hukukun gelişmesi anlamında birlikte daha birçok başarılı çalışmaya imza atacağız” dedi.