EGE MECLİSİ - İzmir'de, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’u darp ettikleri iddiasıyla suçlanan Adil C. ile Pınar D.'nin yargılamasına devam edildi. Sanıklardan Almanya'da bulunan İlknur C.F.'nin savunmasının alınması için gönderilen iddianamenin yetersiz tercüme edildiği için Almanya yerel mahkemesi tarafından iade edildiği bildirildi. 

Narlıdere ilçesinde 15 Temmuz gecesi, Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darp edilmesine ilişkin hazırlanan iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. İddianamede, sanık Adil C. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "kasten yaralama" suçlamalarından 13 yıl, sanık İlknur C.F. hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "kasten yaralama", "mala zarar vermek" suçlamalarından 17 yıl ve sanık Pınar D. hakkında ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası talep edilmişti.

 

Alman yerel mahkemesi dosyayı iade etti

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'u darp etmekle suçlanan tutuksuz sanıklar Adil C. ile Pınar D. ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, Almanya'da bulunan sanık İlknur C.F.'nin savunmasının alınması için gönderilen iddianamenin yetersiz tercüme edildiği için Almanya yerel mahkemesi tarafından dosyanın tekrar gönderildiğini, sanıkların araştırmalar sonrası FETÖ ile irtibatlı derneklere üye olmadıklarını, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden beklenen raporların gelmediğini söyledi. Duruşma savcısı, sanık İlknur C.F.'nin ifadesinin alınmasına yönelik yakalama infazının beklenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, iddianamenin anlaşılır bir şekilde tercümesi yapıldıktan sonra İknur C.F.'nin Almanya'da ifadesinin alınması için dosyanın Alman yerel mahkemesine gönderilmesine, sanıklar hakkında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden raporun beklenilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Atakan Şen/İHA)