CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Yaptırım yanlıştır, yaptırıma karşı misilleme uygulaması doğrudur" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Tezcan, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasıyla ilgili olarak "Yaptırım yanlıştır, yaptırıma karşı misilleme uygulaması doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir ve hiç kimse, keyfe keder Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir yaptırım uygulama hakkına sahip değildir" diye konuştu.

"VİZE KRİZİNDEN KAYNAKLANAN YÜK 63 MİLYAR LİRADIR"

"Uluslararası ilişkilerde ülkenin ciddiyetinden hükümetler sorumludur" diyen Tezcan, "Sizin dünya ölçeğinde pozisyonunuzun ne kadar ciddiye alındığından ve size karşı nasıl muamele edilebileceğinden hükümetler sorumludur. Ne yazık ki AK Parti hükümeti, dış politika konusunda iflas etmiştir. Bu iflasın neticesinde Türkiye, arkası yalnız bir görüntü çizmektedir. AB ülkeleriyle, dünyanın uygar çağdaş modern demokrasileriyle şu veya bu biçimde kavga ve çatışma içerisinde olduğunuz sürece siz uluslararası ilişkilerde hak ettiğiniz desteği bulmakta zorlanırsınız. Bu vize krizinden kaynaklanan yük 63 milyar liradır. Bizim vatandaşımızın, şirketlerimizin, işçimizin, emeklimizin sırtındaki yük bu 63 milyar lira. Hükümetin dış politikada daha ciddi, Türkiye'nin saygınlığını arttıracak ve uluslararası ilişkilerde de arkasını yalnız bırakmayacak güçlü desteklere sahip olacak bir pozisyon alması şarttır. Erdoğan dün çıkıp bir büyükelçinin işlemiyle sanki bu vize uygulaması ortaya çıkmış gibi bir şeyler söyledi. Bugün ABD hükümeti çıktı, 'bunu biz yaptık' dedi. Kaldı ki eğer bir büyükelçinin kararıysa buna cevap vermek senin büyükelçine düşer, muhatabı ülkenin cumhurbaşkanı değil. Bozan düzeltemez, bu ilişkileri bu noktaya getiren AK Parti hükümetidir. Çözüm bu hükümetin değişmesindedir. AK Parti hükümeti değişmediği sürece Türkiye bu problemleri sağlıklı ve hakkıyla çözebilme yeteneğine sahip olamayacaktır." açıklamalarında bulundu.

BERBEROĞLU AÇIKLAMASI

Tezcan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında İstinaf Mahkemesi'nin verdiği yeniden yargılama kararı için, "Biz başından bu yana bu kararın hukuka aykırı olduğunu ifade ediyorduk. Bir kumpas olduğunu iddia ediyorduk. Mahkumiyet kararı ve tutuklamanın hukuksuz olduğunu ifade ediyorduk. istinaf mahkemesinin bu kararı sevindiricidir. Haklı olduğumuzu gösteren, ifade eden bir karardır" dedi.(Habertürk)