EGE MECLİSİ - Tarihte, en büyük ticaret merkezi kabul edilen Metropolis Antik Kentinde, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından konser verildi. Torbalı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen konser, onlarca kişiyi bir araya getirdi. 

Konser öncesi basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Metropolis Antik Kentinin önemine vurgu yaptı. Sanat, kültür ve tarihi bir arada konserlerle vatandaşla buluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Torbalı’daki Metropolis Antik Kenti sadece Torbalı ve Ege için değil bütün ülkemiz için çok büyük bir değer; vatandaşlarımızın görmelerini öneriyorum. Küçük Menderes Ovasına tamamen hakim noktada. Bir çağın bütün izlerini, tiyatroyu, hamamı, teras evlerini, akropolu, hamamı ile çok sayıda yapıyı barındırmaktadır. Ayrıca Bizans döneminde inşa edilen bir de kalesi vardır. Burası İzmir’e çok yakın ve mutlaka görülmeye değer bir ören yeridir" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte konsere geçti. Bin 600 kişilik antik tiyatronun tamamı dolarken, sanatçılar seslendirdiği eserlerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Katılımcılar, zaman zaman dillerden düşmeyen parçalara hep birlikte eşlik etti. 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Metropolis Antik Kentinin Torbalı’nın yanı başında olmasına rağmen yeterince bilinmediğini, hak ettiği ilgiyi göremediğini belirterek şunları söyledi:

"Kısa bir süre önce İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman ve bazı yetkililerle Metropolis Antik Kentini dolaşmış, bilinirliğini artırmak adına neler yapabileceğimizi konuşmuştuk. Konser içinde hemen o anda karar verildi. Benzer tanıtım faaliyetlerimiz, sosyal, kültürel etkinliklerimiz devam edecek. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Sanatçılarımızın performansı, vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. Unutulmaz bir gece yaşattı."

Konsere ayrıca, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve diğer protokol üyeleri de katılım sağladı. (Amede Alpagut/İHA)