EGE MECLİSİ - Konak Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin farklı noktalarında aşure dağıtımına başladı. Hem gönülleri hem de ağızları tatlandıran bereket aşının dağıtımlarına Tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan Salepcioğlu Hanı girişinden başlanıldı. Çarşı esnafının yanı sıra alışverişe gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşureleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ile birlikte dağıttı. Konak Kaymakamı Mehmet Eriş’in de katıldığı dağıtımda Başkan Pekdaş, tarihi çarşıya gelen vatandaşlara aşure ikramında bulundu.  Kısa zamanda yaklaşık 2 bin kişilik aşure ikram edildi.  

DAYANIŞMA GELENEĞİ

Aşure dağıtımına dün de Gündoğdu Meydanı’nda devam edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Yerel Üretim Şenliği’nin gerçekleştirildiği alanda kurulan kazanlardan 2 bin kişilik aşure ikram edildi. Başkan Pekdaş, Kemeraltı’nda olduğu gibi Gündoğdu’da da vatandaşlara bizzat kendi elinden aşure ikramında bulundu.  Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin farklı noktalarında aşure kazanlarını kurduklarını belirten Bşakan Pekdaş, “Muharrem ayındayız ve biz bereket için, iyi şans için, azımızı çok yapmak için yüzyıllar öncesinden süzülüp gelmiş bir geleneği bugün bu geleneği devam ettirmek için, hemşehrilerimizle aşure lokmamızı paylaşmak için bir araya geldik. Bu geleneği yaşatmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü bu gelenek dayanışma geleneği, bu gelenek bereket geleneği, bu gelenek azı çok yapma geleneği” dedi. 

18 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda kurulan şenlik alanını dolduran İzmirlilere aşure dağıtımı yapan Başkan Pekdaş, “Biz bugün burada aşure kazanımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Üretim Şenliği’nde kurduk. Alsancak Gündoğdu Meydanı’na şenlik için İzmir’in dört bir yanından gelen kooperatif üyeleriyle birlikte olduk. Hem onların ürünlerini tattık, onlarla deneyim paylaştık hem de aşure aşımızı paylaştık. Bereketimiz tüm İzmir’e tüm ülkeye yayılsın diyerek dileklerde bulunduk. Türkiye aydınlık bir Türkiye olsun, tarımı bereketli olsun” diye konuştu. Pekdaş, aşure dağıtımının ardından şenlik alanındaki stantlarını gezerek üreticileri stantlarında ziyaret etti. Öte yandan Konak Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla başlattığı aşure dağıtımları 25 Ekim’e kadar devam edecek. İlçenin farklı noktalarında kurulacak aşure kazanlarından toplam 18 bin kişilik aşure ikramı yapılacak.