Merkezi Antalya’da bulunan  ve kısa adı TÖVİŞ olan  Türkiye Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği  İzmir Şubesi açıldı.TÖVİŞ Genel Başkanı Feray Atalay’ın açılışını yaptığı derneğin İzmir Şubesi Şirinyer de açıldı.. Eğitim İş İzmir 1,2, ve 4 Nolu Şube  Yönetimlerininde katıldığı TÖVİŞ . İzmir Şube başkanlığına  Gülay Yıldırım getirildi.  Töviş Genel Başkanı Şube açılışında yaptığı konuşmada ise  AKP nin eğitim politikalarını eleştirerek şöyle konuştu  “Her iktidar kendi amaçları doğrultusunda eğitim politikaları belirler ve bu politikaları başta okullar olmak üzere hem örgün ve yaygın eğitim kurumları hem de iletişim araçları yoluyla hayata geçirir.Bu açıdan bakıldığında varlıklarını sürdürebilmeleri ve kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirebilme-leri için en önemli araç eğitim oluyor.

 Son 15 yılda sık sık değişen Milli Eğitim Bakanları, yap boz tahtasına dönen eğitim politikaları eğitimi bugünkü kaos ortamına sürüklemiştir.Çocuklarına laik, çağdaş ve bilimsel eğitim aldırmak isteyen aileler adeta cezalandırılmıştır. Ya servisle başka okullara ya özel okullara ya da taşınmak zorunda kalarak çocuklarına okul arayışına zorlanmışlardır.

Çocuklar “Dindar ve kindar gençlik yetiştireceğiz.” Söylemlerine uygun olarak imam hatip okullarında okutulmaya zorlanmış bu da yetmemiş seçmeli dersler tercihlerinde okul idarelerinin baskılarına maruz kalmışlardır.

Bu arada imam hatip okullarında sunulan ücretsiz yemek, servis ve teknolojik araçlarla haksız rekabet ortamı sağlanmıştır.

Bunlar eğitimdeki sorunlar yumağının sadece bir kaçı. Burada biz veliler bu eğitim sürecinde doğrudan etkilendiğimize göre karar ve çözüm mekanizmasının içinde olmalıydık. Çocuğumuzun geleceği şekillenirken sessiz kalamazdık. Bu düşünce doğrultusunda örgütlenmeye karar verdik ve TÖVİŞ'i kurduk. Her kesimden yurttaşlarımızla mücadeleye başladık. En büyük destekçimiz Eğitim-İş Sendikası oldu.

  Bir taraftan eğitim sisteminde yaşanan sorunları çeşitli yöntemlerle duyurmaya çalışırken diğer yandan mağdur olan velilerin yanında olmaya çalıştık. Bir taraftan çocuğu şiddet ve cinsel istismar gören velinin yanında olurken diğer taraftan ötekileştirilerek eğitim hakkı elinden alınmaya çalışan gençlerin yanında olduk. Ayrıca okullara ve çocuklara sahip çıkmak adına yanlış tutum içinde olan Okul Aile Birliklerine müdahale etmeye ve seçilen Okul Aile Birliklerini desteklemeye çalıştık.

TÖVİŞ’in çalışmaları ses getirdi ve toplumda karşılık buldu. Bu dalga İzmir, İstanbul, Burdur gibi illerimizde şubeler açılmasına neden oldu. Haklı bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

Ulusal, laik, bilimsel, çağdaş ve parasız eğitim ile cumhuriyet okullarında çocuklarımıza sahip çıkacağız. Atatürksüz bir müfredatı asla kabul etmiyoruz ve bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımıza ve geleceğimize umut olmaya devam edeceğiz. Bize katılın, destek verin.